Mainos

Näin paljon kulutetaan peliautomaatteihin - katso, minkä verran kotikunnassasi pelataan

Raha-automaattipelaamisessa on suuria eroja kuntien välillä. Pelaamisen kärjessä on Vironlahti, jossa raha-automaatteja pelattiin vuonna 2014 lähes 390 eurolla aikuista kohti.

Klikkaa karttaa vertaillaksesi kuntien tilannetta. Kartasta puuttuvat pelausluvut niiden kuntien osalta, joissa pelikoneita on alle kolmessa liiketilassa. Verkkopelaaminen on mukana luvuissa.

Vähiten pelejä pelattiin Inkoossa, vain 31 eurolla aikuista kohden. Keskimäärin pelikoneita pelattiin 177 eurolla.

Vironlahden kärkipaikka selittyy kunnan alueella sijaitsevalla Vaalimaan rajanylityspaikalla, jonka läpi kulkee vuosittain miljoonia matkustajia. Raha-automaattiyhdistyksen julkaisemasta tilastosta selviää, että muita huippukuntia ovat Forssa, Pertunmaa sekä Utsjoki.

– Listan kärkikunnat ovat tyypillisesti liikenteen solmukohtia. Suuri merkitys on kuitenkin myös paikallisten ja lähiasukkaiden peliaktiivisuudella, kommentoi liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen RAY:stä.

Erot pelaamisessa ovat suuria paikkakuntien välillä. Aktiivisimpien pelaajien kunnat eivät kuitenkaan vuosien saatossa suuresti muutu. Vaikka peliluvut ovat suuria raja-alueilla, ei Kiiskinen usko matkailun vaikuttavan suuresti tilastoihin.

– Kyllä meidän pelimme ovat suomalaisia pelejä suomalaisille, hän toteaa.

RAY:n pelituotot laskivat hieman vuoden 2013 tasosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.