Mainos

Näin päättyi vaalikauden viimeinen kyselytunti – "Pursi on parkkiintunut, mutta pinnalla se ui"

Eduskunta on päättänyt viimeisen kyselytuntinsa tällä vaalikaudella. Kyselytunnilla ministereitä tentattiin velkataakasta, talouskasvusta, EU-armeijasta, koulutuksesta ja omaishoidosta.

Viimeisen kysymyksen sai esittää Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, joka aloitti kysymyksensä kuvailemalla hallitusta laivaksi, joka on reissussa hieman rähjääntynyt.

– Pursi on parkkiintunut, mutta pinnalla se ui viimeistä lahtea kohti. Ranta jo häämöttää. Kapteeni ja perämies ovat vaihtuneet, muutama matruusikin. Rankka on reissu, kova on koski.

– Oppositio, meidän koko kauden täällä olleiden, ja uusien voimien puolesta, haluan sanoa teille, että on ollut kiva otella Suomessa niistä lähtökohdista, jotka me kaikki katsomme oikeiksi. Toivon teille kohtuullista vaalimenestystä, siis ansaitsemaanne sellaista, Soini jatkoi.

Tämä lause kirvoitti naurunpuuskan eduskunnassa.  

– Voittaja ratkaisee vaalin. Isänmaa on meille yhteinen, pyydän, arvoisa pääministeri, sanokaa meistä oppositiosta jotain kaunista.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) kiitti Soinia kauniista sanoista ja yhteistyöstä. 

– Itsestäni taisi tulla tämän laivan Kippari-Kalle tasan yhdeksän kuukautta sitten. Tarkkaan mietimme jatkammeko tällä kokoonpanolla vai kokonaan uudella uusilla vaaleilla. Olimme myrskyisillä vesillä tietysti isänmaan asialla ja päätimme jatkaa. Kyllä, on ollut hyvin myrskyinen hallituskausi. Aloitimme kuudella puolueella, sitten äkkiä meitä oli viisi ja sitten loppupelissä neljä. Nättiä ei tämä ole koskaan ollut, mutta ei kai politiikka sitä pahimmillaan ole.

Sitten Stubb siirtyi sanomaan Soinin pyynnön mukaisesti jotain kaunista oppositiosta.

– Minun mielestäni on ollut mielenkiintoista, haastavaa ja osittain hauskaakin pikkaisen otella näissä myrskyisissä vesissä, sekä teidän edustaja Soini, edustaja Sipilän, edustaja Arhinmäen ja edustaja Niinistön kanssa. Toivotan teille kaikille erittäin hyvää menestystä vaaleihin ja lopetan sanomalla ja viittaamalla Jean-Claude Junckerin viisauteen: Kyllä me kaikki tiedämme mitä pitäisi tehdä, mutta aina emme tiedä miten tehdä se ja tulla uudelleenvalituksi. Kiitos.

Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.