Mainos

Näin Paatero kommentoi poliisin Facebook-vuodatusta

Facebookissa on kiertänyt viime päivinä kankaanpääläisen poliisin räväkkä palaute resurssipulasta.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan on hyvä, että poliisit nostavat ongelmia esille. Paatero ei pidä kuitenkaan Facebookia tai muuta sosiaalista mediaa välttämättä kuitenkaan oikeana paikkana tilanteen tuulettamiseen.

– Toivoisin, että sisäistä keskustelua poliisilaitoksessa käydään ja ongelmat tuodaan siellä esille, Paatero toteaa MTV Uutisille. 

– Mutta sosiaalisen median kautta käytävä keskustelu ei varmaan johda yhtään mihinkään. On tärkeää, että poliisit lausuvat mielipiteitään, kertovat sen todellisen tilanteen ja että sitä käsitellään eri tahoilla. Ja kyllä se ensimmäinen käsittelypaikka on oma poliisiasema.

Facebookissa on kiertänyt ahkerasti kankaanpääläisen poliisin julkaisema kuva, jossa kommentoidaan ironisesti sunnuntaista työvuoroa. Kirjeen mukaan kahden hengen poliisipartio joutui piirittämään aseistautunutta miestä ilman tukea.

Poliisimäärä on kriittinen

Kankaanpään poliisi on ilmaissut huolensa miehistövajeesta julkisuudessa jo aiemminkin. Paatero ei ota suoraan kantaa Kankaanpään poliisimäärän tilanteeseen.

Hän myöntää kuitenkin, että poliisi on tällä hetkellä ylipäätään liikkeellä hyvin kriittisellä poliisimäärällä. 

– Sen takia oma kantani on yksiselitteisen selvä, kaikista jatkoleikkauksista on luovuttava, jos halutaan, että poliisi pystyy tehtävänsä hoitamaan.

Paateron mukaan poliisin nykytilanteesta ei voi kuitenkaan syyttää poliisiuudistusta.

– Ei sillä ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Hallintouudistuksilla haetaan pitkässä juoksussa selvästi säästöjä. Mutta ei niitä tapahdu muutamassa kuukaudessa, Paatero sanoo. 

– Ilman tätä hallintouudistusta poliisien määrät tippuisivat huomattavasti enemmän. Jotkut haluavat vain nähdä, että uudistuksella on kauheita vaikutuksia sen oltua voimassa muutaman kuukauden.

Paatero: Useampia partioita ei voi aina taata

Paatero myöntää, että poliisit eri puolilla Suomea ovat joka tapauksessa eri asemassa. Hän nostaa esimerkiksi sen, että Kankaanpäästä on matkaa noin 50 kilometriä Poriin.

– Meillä on paljon asemia ja alueita, joista keskukseen on paljon paljon pidempi matka. Eli monessa muussa paikassa esimerkiksi Lapissa tai Itä-Suomessa se tukipartio on todella paljon kauempana. 

Paatero ei näe myöskään, että voitaisiin kokonaan välttyä tilanteilta joissa yksi partio on omillaan

– Yksittäisiä tapauksia tulee varmaan aina, jossa yksi partio joutuu tehtäviin. Niin on ennenkin ollut.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.