Näin olympia-asut ovat muuttuneet vuosien varrella: Katso kuvagalleria!

Edustusjoukkueellamme on ollut yhteinen kilpailuasu vuodesta 1908 alkaen. Kisavaatteita on aina tarkasteltu kriittisellä silmällä, sillä asujen on katsottu symbolisoivan suomalaista identiteettiä. Kuvagalleria osoittaa, kuinka olympiatyyli on vuosien varrella muuttunut.

Lontoon olympialaisissa edustetaan tänä vuonna Martti Kellokummun Haltille suunnittelemissa edustusasuissa. pitivät asuja onnistuneina, mutta satoi asuille kritiikkiäkin. olisi kaivannut vaatteilta enemmän ajankohtaisuutta ja suomalaisuutta.

Kisa-asujen arvostelu on tuttua menneiltäkin vuosilta, sillä olympiavaatteet ovat symboloineet suomalaista identiteettiä ja toimineet myös kansakuntamme julkisuuskuvan kiillottajana. Ylen Elävän arkiston mukaan kritiikkiä kuului erityisesti vuonna 1992, kun Toni Nieminen nousi voittopallille liian värikkäänä pidetyssä asussa. Kohu nousi myös vuonna 1994, kun edustusasussamme oli hopeaketun karvaa.

Perinteinen sinivalkoinen linja on ollut tärkeää asuissa erityisesti vuodesta 1970 lähtien, jolloin Suomen Olympiakomiteassa alettiin panosta asukokonaisuuksien valintaan entistä huolellisemmin. Ylen Elävän Arkiston mukaan muodikkuuden sijaan kisa-asuissa korostuivat erityisesti edustavuus, laatu ja käytännöllisyys.

Edustusjoukkueemme kilpailuasut ovat olleet yhtäläiset vuodesta 1908 saakka. Yhtenäinen matkustus- ja edustusasu suomalaisilla on ollut vuodesta 1924 lähtien.

Katso kuvagalleria olympialaisten kisa- ja edustusasuista vuosien varrelta!

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja