Näin olet terveempi töissä: 5 tehokasta vinkkiä!

Oletko töissä usein väsynyt, nuutunut ja stressantunut? Ovatko lihaksesi jumissa tai sairastatko usein flunssaa? Syy saattaa löytyä työpaikaltasi.

Opi miten parannat oloasi ja työkuntoasi helposti. Näillä vinkeillä selviät työpäivistä helpommin ja lisäät jaksamistasi niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

1. Aika nousta ylös

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan ihmiset jotka istuvat päivittäin työssään yli kuusi tuntia, ovat alttiimpia sairastumaan lukuisiin sairauksiin, kuin ne jotka istuvat päivittäin vain kolme tuntia. Istumisen säännöstelemiseksi ajasta herätyskello muistuttamaan sinua ajoittaisesta jaloittelusta. Ajasta muistus soimaan noin 45-60 minuutin välein ja kävele ympäriinsä joka kerta vähintään viisi minuuttia kerrallaan.

2. Venyttele itsesi vetreäksi

Toimistotyötä tietokoneen edessä tekevät kärsivät todennäköisemmin niska-hartiaseudun ja selän jännityksistä ja kivuista. Muista siis venytellä vartaloasi työpäivän aikana kehon terveyden ylläpitämiseksi.

3. Tissuttele vettä

Pidä itsesi nesteytettynä juomalla säännöllisesti työpäivän aikana, vaikka et aina olisikaan janoinen. Veden puute aiheuttaa helposti väsymystä ja päänsärkyä sekä tekee olostasi tunkkaisen. Pidä siis huoli että kahvin, mehujen ja limujen sijasta juot myös nesteiden kuningasta, eli vettä. Hyvä määrä on noin kahdeksan lasia vettä päivittäin.

4. Älä päästä itseäsi helpolla

Monella työpaikalla on hissi jolla nousta vaivattomasti ylempiin kerroksiin. Jätä hissi suosiolla väliin ja ala kävellä tästä lähin päivittäin portaita. Pienikin liikunta virkistää mieltä ja saa istumatyön jäykistämän kehosi vetreämmäksi. Hyvä peruskunto auttaa pitämään yllä myös mielen terveyttä ja vastustuskykyä.

5. Varo näppäimistössä kuhisevia bakteereja

Tiesitkö että tietokoneen näppäimistössä piilee usein saman verran bakteereja kuin kylpyhuoneessa tai vessassa? Mikäli siis joudut käyttämään tietokonetta useita tunteja päivässä, muista pestä käsiäsi säännöllisesti liikkeellä olevien flunssien ja muiden virusten välttämiseksi. Puhdista ajoittain myös näppäimistösi.

Lähde: Huffington Post: 6 Easy Ways to Be Healthier at Work

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja