Näin nuoriso parantaisi maailmaa: MTV Uutiset pääsi seuraamaan, kun nuoret auttoivat näkövammaisia tuntemaan ruskan ja ilahduttivat vanhuksia ja lapsia

8-luokkalaiset suunnittelivat ja toteuttivat itse useita rohkeita rauhantekoja ympäri Espoota. 3:02

Lintumetsän koulun 8-luokkalaiset suunnittelivat ja toteuttivat itse useita rohkeita rauhantekoja ympäri Espoota.

Katso videolta, kuinka kohtaamiset näkövammaisten, vanhusten ja lasten kanssa sujuivat.

MTV Uutiset oli mukana seuraamassa kahta nuorten toteuttamaa projektia. Ideana näissä oli auttaa näkövammaisia tuntemaan kaunis ruska sekä ilahduttaa vanhuksia ja lapsia.

Nuorilla oli ainoastaan kaksi päivää aikaa saada projekti kasaan. He ottivat välittömästi härkää sarvista ja ottivat itse selvää, miten projektit saataisiin suoritettua onnistuneesti alusta loppuun.

"Tuntuu hyvältä auttaa"

Viikon aikana 140 Lintumetsän koulun 8-luokkalaista auttoivat vanhuksia, lapsia, näkövammaisia, vankeja, mielenterveysongelmien kanssa kamppailevia, maahanmuuttajia ja asunnottomia.

Projektien tavoite oli edistää hyvinvointia Espoossa sekä näyttää, kuinka nuoretkin osaavat.

Nuoret olivat erittäin tyytyväisiä projekteihinsa ja niiden toteuttamistapaan.

– Tuntuu hyvältä auttaa ja olla mukana, kommentoi yksi oppilaista. 

Rauhanteot toteutettiin Gutsy Go - projektiviikolla

Nuorten rauhantekoprojektit toteutettiin Gutsy Go -projektiviikon aikana. Projektissa toimi yhteistyössä muun muassa Espoon kaupunki.  

Gutsy Go on kiertänyt ympäri Suomea useissa kaupungeissa, jossa he ovat rohkaisseet nuoria tekemään hyviä tekoja yhteisönsä parantamiseksi.

– Aina ajatellaan, että nuoret ensin menevät kouluun ja sitten joskus töihin ja vasta sitten he osaavat. Ei se näin kuitenkaan ole, kommentoi Gutsy Go ry:n tuottaja Veera Ikonen

Lue myös:

    Uusimmat