Mainos

Näin myräkkä etenee – lunta paikoin eteläänkin

Lumisade huonontaa lauantaina ajokeliä paikoin maan etelä- ja keskiosassa. Myräkän kovimmat tuulet osuvat Suomessa lounaaseen ja etelään, mutta Suomea enemmän myrsky koettelee Viroa.

Tuuli voimistuu jo aamuyöllä Suomen etelärannikolla, missä puuskat voivat olla 20 m/s.

– Aamuyöllä märkää lunta voi sataa etelärannikollakin, mutta paljoa siitä ei maahan jää ja sade muuttuu päivällä vedeksi. Etelän sisämaassa ja maan keskiosassa lunta tulee 5-10 senttimetriä. Etelä-Suomessa sade muuttuu kuitenkin vähitellen vetisemmäksi, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Matalapaineen keskus kulkee lauantaina aamupäivällä etelärannikon yli ja tuuli heikkenee väliaikaisesti.

– Kovimmat myrskytuulet matalapaineen keskuksen eteläpuolella osuvat Viroon. Suomessa kovimmat tuulet ajoittuvat lauantai-iltapäivään matalapaineen keskuksen jälkipuolelle. Suomenlahdella keskituuli voi olla 21-22 m/s. Vaarallisen voimakkaita puuskia voi esiintyä illankin aikana etelä- ja lounaisrannikolla, sanoo Jokela.

Illalla lunta satelee vielä idässä ja Kainuussa.

Sää kylmenee sunnuntain vastaiseksi yöksi. Sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa on pikkupakkasta, pohjoisessa -5…-15 astetta. Lännessä voi paistaa aurinko.

Seuraa myräkän etenemistä ja ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa ajokelitiedot, kelikamerat sekä tuuliennusteet maalle ja merelle merisää-osiossa.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.