Mainos

Näin MTV3:n lukijat viettävät juhlapäivää

MTV3 Uutisten lukijoiden keskuudessa Itsenäisyyspäivää vietetään rauhallisin menoin - ainakin mitä voi päätellä nettikysymykseen vastanneiden perusteluista.

Moni haluaa muistaa tänään sotiemme veteraaneja esimerkiksi käymällä haudoilla tai sytyttämällä kynttilöitä.

Veteraanin tytär haluaa kunnioittaa niitä, joiden ansiosta meillä on tämä maa. Glitter-biletys ei ole minun tapani kunnioittaa - jollekulle toiselle se on. Suon biletyksen heille, joiden historiantuntemus on huteraa.

Käymme kunnallisjärjestön veteraanien kanssa kunniakäynnillä luokkasodassa kaatuneitten ja murhattujen tovereidemme haudalla.

Itsenäisyyspäivä on nöyrän kumarruksen paikka kaikille Suomen itsenäisyyden aikanaan rohkeasti ajaneille henkilöille ja myöhemmin itsenäisyyden edestä taistelleelle yhtenäiselle kansakunnalle sekä erityisesti itsenäisyyden puolustamisen edessä elämänsä uhranneille henkilöille.

Talven pimeys ja vapaapäivä houkuttelee myös jäämään kotiin ja viettämään aikaa perheen kanssa. Taitaapa tv olla auki monessa perheessä tänäkin vuonna, sen verran suosittua viihdettä Linnan juhlat vuosi toisensa jälkeen on.

Kynttilät ja erityinen juhla-ateria Marskin ryyppyineen!

Luultavasti teen samoin kuin moni muukin suomalainen: istun iltaa TV:n ääressä ja seuraan linnan juhlia. Kynttilät tietysti palaa päivän kunniaksi ikkunalla. Saatan paistaa pipareita tai kirjoitan viimeiset joulukortit.

On lukijoiden joukossa kuitenkin niitäkin, jotka mielellään juhlisivat itsenäisyyttä - mutta kun sellaista ei heidän mielestään enää ole olemassa.

Suomi ei ole itsenäinen. EU määrää mitä saa tehdä.

Itsenäisyyspäivä ei tunnu enää samalta kuin ennen EU:ta ja euroa. Tulee miettineeksi kuinka itsenäinen Suomi itseasiassa enää onkaan. Näyttää siltä,että Saksa ja Ranska päättävät myös meidän suomalaisten asioista keskenään.

Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.