Mainos

Näin ministerit hehkuttivat vanhuspalvelulakia 2012

Vanhuspalvelulakia sorvatiin kovassa painessa viime syksynä.  Ministerit ennustivat lain muuttavan kuntien suhtautumista hoitajamitoitukseen.

Silloinen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen totesi, että se on ehkä yhtä merkittävä uudistus kuin kansanterveyslaki aikoinaan ja peruskoulu.

Pääministeri Jyrki Katainen puolestaan lisäsi, että hallitus antaa myös vahvan ukaasin kaikille hoitaa asiat kuntoon.

Oppositio suhtautui skeptisesti uudistukseen syksyllä. Perussuomalaiset muistuttivat, että kuntien on mahdoton lisätä hoitajia ilman rahaa. 

- Hallitus on herättänyt paljon uskoa ja toivoa, että vanhusten asema paranee. Todellisuudessa hallitus on leikannut kuntien valtionosuuksia satojen miljoonien edestä, mikä tarkoittaa sitä, että kunnat eivät varmaankaan pysty näitä vanhustenhoitoon liittyviä velvoitteitaan parantamaan ja toteuttamaan siten kuin on luvattu, totesi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner.

Valviran ja THL:n Vanhuspalvelulain seurantakysely ympärivuorokautisiin paikkoihin viime kevään tilanteesta paljastaa, että hoitajia pitää palkata joka viidenteen hoitopaikkaan lisää.

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (kok) kommentoi hoitajamitoitusta tänään Kymmenen uutisissa MTV Uutisten Tutkivalle ryhmälle.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.