Mainos

Näin menetät rahasi - poliisilta varoitus yössä kulkeville miehille

Poliisi varoittaa etenkin Tampereella kasvussa olevasta rikosilmiöstä.

Poliisi kertoo, että sen tietoon on tullut yli 30 tapausta, jossa humalainen on houkuteltu auton kyytiin tarjoamalla kyyti kotiin. Lopputuloksena on ollut tilin se, että pankkitili on tyhjentynyt.

Kaikissa poliisin tietoon tulluissa tapauksissa tekotapa on ollut sama. Voimakkaassa humalassa ollut mies on houkuteltu puolenyön jälkeen Tampereen keskustan ravintolasta, ravintolan edestä tai kadulta kävelemästä. Uhrille on tarjottu kyyti kotiin pientä korvausta vastaan, ja joissain tapauksissa on luvattu myös "lempeä" tai virvokkeita matkan aikana.

Lempeä tai virvokkeita ei kuitenkaan ole tarjottu, vaan auto on ajettu niin kutsutulle kylmälle bensa-asemalle. Siellä kyytimaksu on hoidettu tankkaamalla autoa muutamalla kympillä uhrin pankkikortilla. Samalla tekijät ovat pistäneet mieleen pankkikortin tunnusluvun.

Tankkauksen jälkeen pankkikortti on kaivettu uhrin lompakosta, ja uhrin tili on sen jälkeen nostettu tyhjäksi. Joidenkin uhrien lompakkoon kortti on teon jälkeen palautettu, mutta joissain tapauksissa kortti on jäänyt tekijöille.

Kaiken lisäksi vain harvoissa tapauksissa kyyditettävä on päässyt kotiovelleen. Useimmissa tapauksissa uhriksi joutunut mies on jätetty kadulle kävelemään kaukana kodistaan.

Kovasta humalatilasta johtuen uhriksi joutuneet ovat muistaneet yön tapahtumat erittäin huonosti.

Poliisin mukaan pienimmät viedyt summat ovat olleet satojen eurojen luokkaa. Suurin poliisin tietoon tullut summa on 6 400 euroa.

Kyytejä tarjonneet pitkäkyntiset ovat liikkuneet eri autoilla ja eri kokoonpanoissa. Joissakin ryhmissä on ollut pelkästään miehiä, joissakin pelkästään naisia ja joissakin on ollut miehiä ja naisia.

-  Tähän mennessä tällä tekotavalla poliisin tietoon tulleissa teoissa kaikki epäillyt ovat olleet romaneja, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.