Näin masennus vääristää ajatteluasi

Masentuneen ihmisen ajatukset kulkevat usein vääriä ratoja. Tällaisia tepposia suru tekee mielellesi, Huffington Post uutisoi.

Masennus vääristää ajatteluamme. Nämä ajatukset ovat tyypillisiä, kun mieli musteneee:

1. Olet paha ihminen, joka ansaitsee huonoja asioita.

2. Olet onneton, koska olet laiska, eikä sinulla ole tahdonvoimaa. Onni on valinta, jota sinä et ole onnistunut valitsemaan.

3. Jos tunnet olosi joskus onnelliseksi, on se pelkkä poikkeus. Huonoja päiviä tulee olemaan paljon enemmän.

4. Perheesi ja ystäväsi eivät rakasta sinua. He viettävät sinun kanssasi aikaa vain sen takia, että heidän täytyy. Kukaan ei vietä aikaa kanssasi, koska nauttisi siitä, vaan he tekevät sen säälistä. Ystäväsikään eivät tiedä, kuinka irrottautua sinusta.

5. Perheesi ja ystäväsi eivät halua kuulla kuinka surullinen olet. Vaikka he näyttäisivät kuinka sympaattisilta, kaikki on pelkkää näyttelemistä.

6. Ystäväsi ja perheesi ansaitsevat parempaa kuin sinä. Kaikki ansaitsevat parempaa kuin sinä.

7. On sinun vastuullasi, että kaikki ympärilläsi ovat onnellisia. Jos pystyt olemaan aina kiltti, auttavainen ja kiinnostunut toisista, tekee se olemassaolostasi siedettävämpää.

8. Kaikki on sinun vikaasi. Jos suunnittelet piknikin ja sataa, se on vikasi. Jos joku on sinulle epäystävällinen, se on sinun vikasi. Ja niin edelleen, ja niin edelleen.

9. Suruusi ei ole parannuskeinoa eikä oireitasi voi parantaa. Vaikka masennukseen on olemassa lääkäreitä ja terapioita, olet kokeillut kaikkia näitä keinoja, eivätkä ne toimi sinulla.

10. Tunnet olosi näin huonoksi ikuisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja