Näin maailma reagoi murhaan: "Tämä on teloitus, olen shokissa"

Yhdysvaltain presidentti, Suomen pääministeri ja monet monet muut ovat tuominneet venäläisen oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhan.

- Kehotamme Venäjää tekemään nopean, puolueettoman ja avoimen tutkinnan murhasta ja varmistamaan sen, että raa'an surmateon syylliset tuodaan oikeuteen, sanoi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.  
  
- Tuomitsen teon ja toivon, että Venäjän poliittinen johto ja oikeuslaitos tekevät kaikkensa, jotta murhatyö saadaan selvitettyä nopeasti ja läpinäkyvästi, totesi pääministeri Alexander Stubb.  
  
- Kaikki tehdään sen eteen, että tämän katalan ja kyynisen murhan järjestäjät ja tekijät saavat ansaitsemansa rangaistuksen, tiedotti Venäjän presidentti Vladimir Putin.  
  
- Hän (Nemtsov) sanoi paljastavansa vakuuttavia todisteita Venäjän asevoimien sekaantumisesta Ukrainassa. Joku on pelännyt tätä tosissaan... He tappoivat hänet, sanoi Ukrainan presidentti Petro Poroshenko.

- Tämä on teloitus... Tämä vahvistaa kuvaa Putinin hirmuvallasta turvallisuuden, ihmisoikeuksien ja demokratian suhteen, kertoi Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström.  
  
-Olen shokissa... Suren Viron suurta ystävää, omaa ystävääni, suurta demokraattia ja rohkeaa vapauden puolesta taistelijaa, sanoi Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves.  
   

Lue myös:

    Uusimmat