Mainos

Näin maailma reagoi murhaan: "Tämä on teloitus, olen shokissa"

Yhdysvaltain presidentti, Suomen pääministeri ja monet monet muut ovat tuominneet venäläisen oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhan.

- Kehotamme Venäjää tekemään nopean, puolueettoman ja avoimen tutkinnan murhasta ja varmistamaan sen, että raa'an surmateon syylliset tuodaan oikeuteen, sanoi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.  
  
- Tuomitsen teon ja toivon, että Venäjän poliittinen johto ja oikeuslaitos tekevät kaikkensa, jotta murhatyö saadaan selvitettyä nopeasti ja läpinäkyvästi, totesi pääministeri Alexander Stubb.  
  
- Kaikki tehdään sen eteen, että tämän katalan ja kyynisen murhan järjestäjät ja tekijät saavat ansaitsemansa rangaistuksen, tiedotti Venäjän presidentti Vladimir Putin.  
  
- Hän (Nemtsov) sanoi paljastavansa vakuuttavia todisteita Venäjän asevoimien sekaantumisesta Ukrainassa. Joku on pelännyt tätä tosissaan... He tappoivat hänet, sanoi Ukrainan presidentti Petro Poroshenko.

- Tämä on teloitus... Tämä vahvistaa kuvaa Putinin hirmuvallasta turvallisuuden, ihmisoikeuksien ja demokratian suhteen, kertoi Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström.  
  
-Olen shokissa... Suren Viron suurta ystävää, omaa ystävääni, suurta demokraattia ja rohkeaa vapauden puolesta taistelijaa, sanoi Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves.  
   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.