Mainos

Näin lumimyräkkä etenee – katso sadetutka

Lumisadealue kulkee tänään ja lauantain aikana maan keski- ja pohjoisosan yli. Ajokeli huononee lumisateessa. Tuuli voimistuu merellä paikoin myrskylukemiin.

Jo aamulla lumisateita on tullut länsirannikolta pohjoiseen ulottuvalla alueella. Iltaan mennessä sateet leviävät itään. Päivän aikana sade muuttuu länsirannikolla vetisempään suuntaan, muualla sateet jatkuvat lumisina.

– Lunta satelee suunnilleen Tampere–Kuopio-linjan pohjoispuolella, etelässä säästytään tänään sateilta. Ajokeli voi olla lumisateissa jopa erittäin huono, etenkin Perämeren rannikolla, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa, missä lunta voi sataa sakeasti. Näillä alueilla lunta voi tulla parin päivän aikana paikoin jopa 20 senttimetriä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Myös tuuli voimistuu ja on voimakkaimmillaan tänään iltapäivällä. Selkämerelle ennustetaan myrskylukemia. Maa-alueilla kovimmat tuulet ovat länsirannikolla. Sähkökatkot ovat mahdollisia paikoin.

Sää lauhtuu sateiden mukana. Etelä- ja länsirannikolla ollaan tänään päivällä plusasteilla, maan keskiosassa nollan vaiheilla ja pohjoisessa on pikkupakkasta. Viima saa kuitenkin sään tuntumaan viileämmältä.

Sateita tulee ajoittain myös viikonlopun aikana maan keski- ja pohjoisosassa. Lauantaina sateet tulevat jo vetenä maan länsiosissa. Idässä ja Pohjois-Suomen itäosassa sataa vielä räntää tai lunta. Myös lauantai on tuulinen päivä.

Sunnuntaina sateet ovat jo hajanaisempia tihkusateita ja tulevat vetenä koko maassa. Myös etelässä voi tulla sunnuntaina joitain sateita.

Lauantaina maan etelä- ja länsiosassa on jo plusasteita ja sunnuntaina ollaan lämpöasteilla koko maassa. Lounaassa voi olla jo lähes kymmenen plusastetta.

Seuraa lumimyräkän etenemistä ja ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon. Sivustolla ovat lisäksi paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesää ja kelikamerat sekä tuuliennuste.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja