Mainos

Näin lentolakko laajenee huomenna

Finnairin lentoliikenne uhkaa hyytyä pahasti huomenna, kun luvassa uusia lakon tukitoimia. Muiden kuljetusalan liittojen tukitoimet häiritsevät paitsi lentoliikennettä, myös postin kulkua heti huomisaamusta lähtien.

Muun muassa polttoainekuljetukset Finnairin lennoille uhkaavat loppua.

Ilmailualan unioni IAU aikoo lopettaa Finnairin lentojen tekniset palvelut huomenna iltapäivällä. Lomalennot rajattaisiin kuitenkin ulkopuolelle.

Finnair on ilmoittanut pyrkivänsä lisäämään liikenteensä määrää uusilla keinoilla. Näin ilmoitti yhtiön toimitusjohtaja Mika Vehviläinen heti sen jälkeen, kun sovintoneuvottelut kariutuivat.

Finnair hoitanut osan lennoistaan lakon aikana muilta yhtiöiltä vuokratulla kapasiteetilla. Myös osa matkustamohenkilöstöstä on Vehviläisen mukaan tullut töihin lakosta huolimatta.

Veturimiesten tukilakko ei vaikuta junavuoroihin

Veturimiesten tukilakko lentoemäntien ja stuerttien työkiistassa ei vähennä junaliikennettä lainkaan, VR:ltä kerrotaan.

Veturinkuljettajat eivät huomisesta lähtien aio ajaa lisäjunia pohjoiseen, mutta VR:n mukaan lisäjunia ei edes ole tarkoitus käyttää tällä viikolla tai lähiviikkoina. Tavallisiin junavuoroihin tukilakko ei vaikuta.

VR lisäsi itsenäisyyspäivän pidentämään viikonloppuun muutaman ylimääräisen junavuoron. Osa viikonlopun vuoroista myytiin täyteen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.