Mainos

Näin kulkee hybridibussi

Matkustajat pääsevät lähiviikkoina kokeilemaan hybridibussia pääkaupunkiseudulla ensimmäistä kertaa. Tavoitteena on löytää vähäpäästöinen vaihtoehto kaupunkiliikenteeseen.

Hybridibussi käyttää liikkeellelähdössä ja kiihdytyksessä sähkömoottoria, mikä vähentää sen päästöjä normaaliin dieselbussiin verrattuna. Myös polttoainetta kuluu vähemmän, ja lisäksi melutason odotetaan olevan hiljaisempi.

Toisen valmistajan hybridibussia kokeiltiin Helsingissä jo keväällä ilman matkustajia. Nyt kokeiltavana on Veolia Transportin Suomeen hankkima 18-metrinen nivelbussi, joka on puolalaisen Solariksen valmistama. Päästöjen, polttoaineen kulutuksen ja melun ohella testataan nivelbussin soveltuvuutta ahtaisiin kaupunkioloihin ja kiivasrytmiseen liikenteeseen.

HKL aikoo vastaisuudessa painottaa nykyistä enemmän vähäpäästöisten bussien merkitystä, kun liikennöitsijöitä kilpailutetaan.

Hybridibussi ajaa tällä viikolla aamuruuhka-aikaan Helsingin sisäisellä linjalla 18 ja ensi viikolla seutulinjalla 650 iltapäivisin.

(MTV3 - STT)

Katso Katja Kannonlahden juttu

Katso, millaista on hybridibussin kyydissä. Toimittajana Katja Kannonlahti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.