Näin koskettavia viestejä Katri Helena sai kuolleelta pojaltaan

Iskelmätähti Katri Helenalta ilmestyy tänään Taivaan tie -niminen kirja, johon on kerätty Katri Helenan henkimaailmasta vastaanottamia viestejä.

Kustannusyhtiö Otavan julkaisema Taivaan tie -kirja kokoaa laulaja Katri Helenan henkimaailmasta saamia viestejä samojen  kansien väliin. Ensimmäisen viestinsä Katri Helena sai lähes 26 vuotta sitten aviomiehensä Timo Kalaojan kuoleman jälkeen.

– Se oli radikaalia ja ihanaa – en tiedä, miten olisin tästä elämästä muuten selvinnyt. Ymmärsin, että juuri kuollut aviomieheni olikin siellä yläkerran puolella, Katri Helena kertoi STT:n haastattelussa tiistaina.

Katri Helena on vuosien varrella kirjoittanut kaikki viestit muistiin ja odottanut aikaa, jolloin asiasta voisi puhua julkisesti. Kirjassa Katri Helena kertoo viestien muodostuvan sana kerrallaan.

– Kesti aikansa ennen kuin opin rukouksessa pyytämään henkistä voimaa ja ymmärrystä, hyväksyä tosiasiat ja nähdä, että muutos voi tapahtua vain eläen, hetki hetkeltä ja päivä päivältä. Oikopolkuja ei ole.

Laulaja on pyytänyt henkimaailmalta myös rahallista helpotusta elämäänsä velkojen keskellä.

– Kerran, aivan alkuaikoina, ison velkataakan painaessa elämääni kysyin, voisinko millään saada tietää oikean lottorivin. Vastaus ”maallisen hyvän” saamisesta itselle löytyy tästä kirjasta – vähän nolotti, Katri Helena kertoo kirjan esipuheessa.

Viesti opastaa kohteliaasti, ettei maallista hyvää anneta, vaan se täytyy tehdä itse.

– Ikään kuin tiesin, ettei rahaa saa pyytää, mutta kokeilun kuitenkin. Tuli sitten selväksi, ettei tässä yhteydessä ole siitä kyse, että minä pääsisin helpolla, Katri Helena valottaa Seura-lehdessä.

 

Viestit pojalta lohduttivat

 

Katri Helenan poika Juha Kalaoja kuoli yllättäen sairauskohtaukseen ainoastaan 33-vuotiaana. Vuosi oli 2009.

Lohtua toivat tälläkin kertaa tuonpuoleisesta saadut viestit. Tällä kertaa viestittäjänä oli Katri Helena poika Juha.

Yksi viesteistä kuuluu näin:


Minä olen sinun lähelläsi, äiti.

Minä olen taivaassa, minun on hyvä olla.

Olen isäni, vaarin ja ukin saattamana tullut taivaan

kotiin.

Halaan sinua ja kiitän yhteisestä tiestämme.

Tämä on hyvä paikka, minä olen henki.

Minä olen henki ilman ruumista,

mutta olen minä ja annan sinulle voimaa.

Olen hyvän voiman suojassa ja rakastan teitä.

Minä olen vapaa henki täällä.


Tällä viikolla ilmestyy myös samanniminen ja samanhenkinen levy, mutta sen tekstit ovat muiden lauluntekijöiden käsialaa, vaikka ne Katri Helenan elämänpohdintoihin perustuvatkin.

Lue myös:

    Uusimmat