Mainos

Näin kiinteistövirasto puolustelee Sompasaunan purkua

Kiinteistövirasto perustelee Helsingin kaupungin verkkosivuilla olevassa tiedotteessaan Kalasatamassa olleen luvattoman saunan purkamista.

Sompasaunaksi ristityn sauna purkaminen on herättänyt paljon närää sosiaalisessa mediassa, ja Kiinteistövirasto on myös saanut asiasta runsaasti palautetta.

Kiinteistövirasto perustelee saunan purkamista sillä, että saunarakennus oli tehty kaupungin omistamalle alueelle ilman lupaa ja sen ympäristö oli roskaantunut. Kiinteistöviraston mukaan maanomistaja vastaa maankäyttö- ja rakennuslain perusteella siitä, että sen alueelle tehdyillä rakennuksilla on tarvittavat luvat ja että ne täyttävät terveellisyys- ja turvallisuusvaatimukset. Sompasaunalle tarvittavia lupia ei oltu haettu.

Sauna purettiin Kalasataman siivouksen yhteydessä, koska Kiinteistövirastolla ei ollut tietoa saunan rakentajista tai alueen käyttäjistä. Kiinteistöviraston mukaan saunan purkamisella ei haluttu nujertaa omaehtoista kaupunkikulttuuria.

Kiinteistövirasto pahoittelee tiedotteessaan saunan purusta aiheutunutta mielipahaa ja muistuttaa, että vapaiden tonttien käyttöä voi kysellä kiinteistövirastosta. Puistojen, katujen ja torien käytöstä taas tulee sopia rakennusviraston kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.