Näin ketsuppikupit vaikuttivat McDonald'sin ja Hesburgerin viikonloppuun

Perjantaina MTV3:n Makuja-sivustolla julkaistu juttu pikaruokaravintoloiden ketsuppikupeista nousi nettikansan keskuudessa melkoiseksi hitiksi. Monet suuntasivatkin viikonloppuna pikaruokaloihin testaamaan uutta kuppitekniikkaa.

Makuja-sivustolla kerrottiin perjantaina amerikkalaistoimittaja Elie Ayrouthin huikeasta havainnosta Foodbeast-ruokasivustolla. Ayrouth paljasti maailmalle, miten pikaruokaloiden ketsuppikupit oikeasti toimivat: pienellä sormityöskentelyllä kuppi avautuukin isommaksi kupiksi!

Suomalaiset innostuivat ketsuppikuppiuutisesta ja sosiaalisessa mediassa levisikin viikonlopun aikana runsaasti käyttäjien kuvia ja videoita ketsuppikuppikokeiluista pikaruokaloissa.

– Pakko oli heti mennä kokeilemaan, kun uutisen näin. Ei ole koskaan tullut mieleenkään, että näitä kuppeja voisi avata, ja olen sentään ollut Mäkkärissä töissä, uutisesta innostunut Paula kommentoi.

"Annas mää nyt näytän sulle, näin se oikeasti toimii"

McDonald'sin viestintäjohtaja Heli Ryhäsen mukaan tarkkoja ketsuppikupin aiheuttamia kävijämääräpiikkejä ei pystytä analysoimaan, mutta ravintoloissa kävi kuitenkin kuhina. Sosiaalisessa mediassa monet kertoivat pikaruokaloihin muodostuneen jopa jonoja perjantain aikana.

– Kuulin radiosta, että ravintoloiden maustehyllyillä lojui viikonloppuna harjoiteltuja versioita ketsuppikupeista, Ryhänen naurahtaa.

McDonald's-yrittäjä Timo Myllymäen mukaan ketsuppikupit näyttivät yhdistävän kansaa ainakin Tampereella.

– Ainakin Sammonkadun Prisman sekä Hakamäen McDonald's-ravintoloiden tyttöjen mukaan ketsuppihyllyiltä kuului tasaisin väliajoin, kuinka joku neuvoi vierustoveriaan: "Annas mää nyt näytän sulle, näin se oikeasti toimii", Myllymäki kertoo

Hesburger olikin edelläkävijä?

Helsingin Hesburgeissa ketsuppikuppijuttu ei aiheuttanut yhtä suurta hekumaa. Tennispalatsin Hesburgerin ravintolapäällikkö Robert Pennjaa uutinen ei hetkauttanut lainkaan.

– Silloin kun meiltä poistuivat vohvelikupit ravintoloista ja siirryimme paperisiin kuppeihin, opastimme asiakkaita avaamaan ne, Pennja kertoo.

Kampin Hesburgerissa ketsuppikuppien todellisesta käyttötavasta ei kuitenkaan ollut aiemmin tietoa.

– Itse en ole tähän uutiseen vielä törmännyt, mutta itse asiassa tänä aamuna, kun tulin töihin, huomasin, että kuppeja oli avattu ravintolossa. Ajattelin, että tämä täytyy pistää mieleen, ravintolapäällikkö Heini Kuusisto naurahtaa.

Katso MTV3 Uutisten opastusvideo ketsuppikuppien käytöstä:

Lue myös:

Jos et vielä ole Makuja-osion fani Facebookissa, niin nyt viimeistään kannattaa liittyä mukaan. Makuja-fanina pysyt kartalla ruokamaailman uutisista, saat maukkaita reseptejä ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin!

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja