Näin käytät valokynää

Meikkitaiteilijan vastaukset viikolle 19

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa kerran viikossa Tyylitalon lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Lue asiantuntijan vinkit ja saa kauneutesi hehkumaan! Tällä viikolla asiantuntija neuvoo muun muassa, miten käytetään valokynää, millä tuotteilla hoidetaan punoittavaa ihoa ja mitä meikkivoidetta suositellaan rasvoittuvalle iholle.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Kuluttaako värjääminen hiusta?

Hei! Oma hiusten värini on maantienharmaa ja olen jo useana vuotena värjännyt hiukseni tavallisella ruskealla. Nyt kuitenkin haluaisin uutta ilmettä ja olen miettinyt kuluttaako hiusten vaalennus hirveästi hiusta? Raitoja en haluaisi ja mustilla hiuksilla näyttäisin haamulta. Vai olisiko parempi värjätä päältä vaaleaksi ja jättää alaosa ruskeaksi? Vai onko se jo liian kulunut ilmiö?

Riian vastaus:

Moikka! Toki vaalennus rasittaa hiuksia enemmän kuin kesto- tai kevytvärjäys. Voit myös raidoittaa hiukset ja sävyttää ne sen jälkeen haluamallasi sävyllä, esim. vaaleammanruskealla tai kuparilla tms. Jos tahdot blondin lopputuloksen, joudut kuitenkin vaalentamaan hiuksiasi useamman kerran päästäksesi haluttuun ja tarpeeksi vaaleaan lopputulokseen. Raidoituksella tukka ei kärsi niin paljon, ja kun valitset kevytvärin jolla sävytät hiuksia jatkossa, kutrisi saavat samalla kiiltoa eivätkä rasitu liikaa. Vaalea päällisosa ja tumma alaosa alkaa tosiaan olla jo hieman menneen talven lumia, joten suosittelen sinulle raidoitusta ja sävytystä kuitenkin, niin pysyt trendikkäänä ja hiuksesi kunto säilyy silti hyvänä.

Punoittavan ihon hoitotuotteet

Olen 17-vuotias opiskelija ja kaipaan apua. Olen sairastanut ihotautia nelisen vuotta, ja nyt iholla on pienen pieniä arpia ja iho punoittaa. Miten ihon punoituksen voi saada rauhoittumaan? Olisiko jotain esim. ihonhoitotuotteita, millä saan ihon rauhoittumaan?

Riian vastaus:

Hei! Valitse ihonhoitotuotteiksesi aina herkän ihon tuotteita. Nivean Sensitive Balance Day ja Night Care -voiteet rauhoittavat ihon punoitusta ja lievittävät ihoärsytystä. Tuotteet ovat hajusteettomia, väriaineettomia ja alkoholittomia ja sopivat siksi herkälle hipiälle erinomaisesti.

Siistit ja erotellut ripset

Moi! Miten ripsiväri olisi viisainta levittää niin, ettei tule paakkuja, eivätkä ripset jää kiinni toisiinsa? Ja onko vinkkejä miten huulikiillon saisi pysymään kauemmin?

Riian vastaus:

Huulikiillon saa pysymään paremmin, kun värittää ja rajaa huulet Nivean värittömällä Stay On Lip Liner huultenrajauskynällä, Crystal. Tuote on siis väritön, mutta antaa pysyvyyttä punalle tai kiillolle ja tuo huulten muotoa kauniisti esille. Suosittelen kokeilemaan, tuote on fantastinen!

Ripsivärin levittäminen kannattaa tehdä maltilla ja rauhallisesti. Voit myös harjata tai kammata ripset erillisellä ripsikammalla, jotta saat niistä kauniit ja siistit. Valitse myös maskara, joka erottelee ripset hyvin ja jossa on siisti ja ripsillesi sopiva harja.

Valokynän käyttöohje

Kuinka valokynää käytetään? Minulla on luonnostaan tummat silmänaluset (johtunee allergioista), ja haluaisin siis vinkkejä valokynän käyttöön? Mikä luomiväri sopii siniharmaille silmille?

Riian vastaus:

Valokynä ei poista tummia silmänalusia, vaan kirkastaa katsetta ja kasvojen korkeimpia kohtia. Suosittelen siis ensin peitevoidetta silmien alle häivyttämään tummuutta. Tämän jälkeen valokynää kannattaa lisätä silmän sisänurkkaan ja ulkonurkkaan antamaan valoa ja raikkautta silmänalusille. Valokynää voi myös käyttää ohimoille, kulmakarvan alle, huulille amorinkaaren päälle, nenän päälle ja leuan keskiosaan.

Meikki kuivalle iholle ja pienille silmille

Minulla on melko kuiva iho ja kun laitan puuteria, ihooni tulee kuivia, selkeästi näkyviä länttejä. Mitä voisin tehdä asialle, sillä haluan että ihoni näyttää kauniilta ja virheettömältä? Lisäksi ongelmani ovat pienet silmät ja lyhyet ripset. Miten saisin vaalean siniharmaista silmistäni näyttävän näköiset?

Riian vastaus:

Käytäthän puuterin alla ihotyypillesi sopivaa kosteusvoidetta? Huolehdi siis ensisijaisesti siitä, että ihosi saa tarpeeksi kosteutta ja rasvaa.

Kokeile Nivean Silk Comfort Day Care päivävoidetta. Se saa ihosi tuntumaan ja näyttämään silkinhohtoiselta koko päivän ja suojaa ihoa kuivuudelta ja kireydeltä koko päivän.

Siniharmaille silmille sopii erinomaisesti roosan ja liilan sävyt. Ne nostavat upeasti silmien sinisyyttä esille ja raikastavat ihon sävyä. Ripsiin tuuheutta ja pituutta saat Nivean uudella Nanodefinition Mascaralla. Se tekee ripsistä runsaat ja erottelee ne kauniiksi, eikä paakuista ole tietoakaan! Erinomainen myös lyhyille ripsille, testaa!

Meikkivoide rasvoittuvalle iholle

Minulla on poskista pintakuiva iho, mutta muuten erittäin rasvoittuva. Vaikka laittaisin ihotyypilleni sopivan kosteusvoiteen alle ja meikkivoidetta päälle, jo kahden tunnin kuluttua koko naama kiiltää ja meikkivoide on "valunut" pois. Mitä meikkivoidetta minun kannattaisi kokeilla rasvaiselle iholleni?

Riian vastaus:

Kokeile seka- ja rasvaiselle iholle erinomaista Nivean Natural Matt Foundation meikkivoidetta. Se on koostumukseltaan öljytön, eli pitää siis ihon mattapintaisena pitkään. Tuote ei kuivata ihoa ja se saa ihon näyttämään luonnolliselta ja tasaiselta sekä peittää sopivasti ihon epätasaisuuksia.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat