Mainos

Näin kännykkä voi pelastaa henkesi pakkasilla – lue tositarina

Pelastuslaitos muistuttaa matkapuhelimen tärkeydestä. Varsinkin kovilla pakkasilla puhelimella voi olla elintärkeä tehtävä, jos ihmistä joudutaan etsimään maastosta.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos koki puhelimen tärkeyden konkreettisesti eilen, kun se yritti löytää patikoimaan lähtenyttä seuruetta. Seurue ilmoitti hätäkeskukseen, että yksi seurueen jäsenistä on menettänyt tajuntansa alhaisen verensokerin vuoksi.

Puhelin voi pelastaa


– Muista huolehtia, että puhelimessa on tarpeeksi virtaa
– Suojaa puhelinta kylmyydeltä, ettei se jäädy tai sammu
– Huomio perussairaudet, jos lähdet maastoon
– Pukeudu lämpimästi
– Kun kuljet maastossa, mieti reittiäsi, jotta pelastushenkilöstö löytää sinut tarpeen vaatiessa. Kiinnitä huomiota ympäristöösi ja mieti, miten paikalle pääsee. 
Lähde: Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos

He olivat leiriytyneet Siuntion ja Kirkkonummen väliseen maastoon, mutta eivät osanneet kertoa tarkkaa tietoa sijainnistaan. Pelastuslaitos tiesi kuitenkin noin neliökilometrin tarkkuudella, missä seurue oli. Lopulta tarkka sijainti selvisi vasta, kun poliisi sai puheyhteyden ilmoittajaan ja kyseli tarkemmin seurueen käyttämää reittiä.

– Pääsimme mönkijällä noin sadan metrin päähän leiristä, olimme huutoetäisyydellä, mutta siitä oli vielä matkaa metsän läpi, kertoo pelastustoiminnan johtaja Timo Jansson.

Lopulta tarkka sijainti selvisi Rajavartiolaitoksen pelastushelikopterin avulla. Sieltä laskettiin pelastaja leirille auttamaan potilasta. Potilas saatiin sellaiseen kuntoon, että hänet voitiin kävelyttää ambulanssiin.

Pelastuslaitos peräänkuuluttaa matkapuhelimen tärkeyttä varsinkin lähdettäessä talvipakkasilla maastoon. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.