Mainos

Näin Kailajärvi puhui kuulusteluissa

WinCapitan pääepäilty Hannu Kailajärvi joutui ensimmäisen kerran poliisikuulusteluihin joulukuussa 2008 sen jälkeen, kun hänet oli tuotu pakomatkalta Ruotsista kotimaahan. Kuulusteluja järjestettiin runsaasti seuraavan noin vuoden aikana.

Kailajärvi kertoi kuulusteluissa useaan otteeseen, että klubi ei tehnyt valuuttakauppaa jäsenten puolesta, vaan tarjosi vain oman ohjelmiston kaupankäynnin tueksi.

Kailajärvi vahvisti myös, että klubilla ei ollut muita tuloja kuin jäsenten maksamat rahat. Kailajärven mukaan jäsenten kotiuttamat tuotot muodostuivat sisäisen palkkiojärjestelmän ja sisäisen pörssin kautta. Kailajärvi kuitenkin sanoi uskovansa, että jatkossa klubi olisi onnistunut käymään tuottoisaa valuuttakauppaa.

Kailajärvi selitti poliisikuulusteluissa klubin kaatumista sillä, että jäsenmäärän kasvusta oli tullut vuodenvaihteen 2008 jälkeen hallitsematonta.

- Taustalla vaikutti myös voimakkaasti media, julkisuus ja henkilökohtaiset paineeni. Lisäksi kävi ilmi suoranaisia väärinkäytöksiä jäsenkunnan taholta., Kailajärvi kertoi kuulustelijalle.

Kailajärvi myös vakuutti olevansa loppusuoralla uuden valuuttakauppajärjestelmän kehittelyssä. Hän sanoi suunnittelleensa poliisille ilmoittautumista sen jälkeen, kun ohjelmisto olisi valmis.

Yritti suojata apuriaan

Kailajärvi yritti myös poliisikuulusteluissa suojella apuriaan eli naisystäväänsä. Hän sanoi käyttäneensä itse ns. fantasianimeä "Tiina" vastaillessaan jäsenten viesteihin. Syyttäjä kuitenkin syyttää myös kyseistä naista törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Hänen osaltaan syyttäjä tarjoaa vaihtoehtoisiksi syytteiksi avunantoa edellämainittuihin rikoksiin.

Poliisitutkinnan mukaan nainen muun muassa vastasi klubilaisten viesteihin ja käänsi materiaalia englanniksi.

Poliisin esitutkintamateriaali tuli tänään julkiseksi, kun pääjutun oikeuskäsittely alkoi. Kailajärveä syytetään törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Molemmat ovat kiistäneet syytteet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.