Mainos

Näin kaaharit selittelevät ylinopeuttaan

Poliisin tutkaan joutuneet autoilijat koettavat selitellä ylinopeuttaan usein parhain päin. Useimmat tyytyvät arkiseen hätävalheeseen, mutta verbaaliakrobaattejakin löytyy.

Yli 30 vuotta liikennevalvontatehtävissä toiminut ylikonstaapeli Risto Maksimainen kertoo kuulleensa vuosien varrella kaikenlaisia selityksiä ylinopeuden ajamiselle.

Useimmat selitykset ovat Maksimaisen mukaan arkisia hätävalheita.

- Useimmat autoilijat ovat hieman hätääntyneitä siitä, että poliisi heidät pysäyttää. He koettavat sopertaa jotain hätäisiä selityksiä. Harvemmin selitykset ovat kauhean ihmeellisiä, Maksimainen kertoo.

Nokkelat selitykset ovatkin Maksimaisen kokemuksen mukaan urbaania legendaa. Useimmat Maksimaiselle kerrotut selitykset liittyvät arjen aikatauluihin tai terveyteen.

- Joskus on vaimo juuri synnyttänyt, mutta tarkempi jutustelu paljastaa, ettei vaimo ole oikein raskaanakaan. Tai sitten ajajan vatsa on todella kipeä, mutta ambulanssi ei kuitenkaan kelpaa, Maksimainen muistelee.

Sisä-Suomen poliisi keräsi aikaisemmin keväällä Facebook-sivullaan kaahareiden selityksiä.

Niissä ylinopeus perusteltiin muun muassa hirvikolarin välttämisellä: ajajan mukaan hirvikolarin todennäköisyys puolittuu tuplanopeudella.

Toinen yritti ehtiä bensa-asemalle ennen tankin tyhjentymistä. Kuljettajan mielestä piti ajaa lujaa, koska siten pääsisi nopeammin tankkaamaan. 

Eräs selitti ylinopeuttaan jäätyneellä tuulilasilla: lasi sulaa kuskin mukaan nopeammin reilulla ylinopeudella.

Monen miehen suosikkiselitys saattaa kuitenkin löytyä perhesyistä.

Vaimo oli lähtenyt aikaisemmin omille teilleen ja ajaja oli luullut, että poliisi oli aikeissa palauttaa puolison.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.