Mainos

Näin kaadat samppanjan oikein

Samppanjan tenho piilee sen kuplissa. Kuplat syntyvät, kun samppanjassa oleva hiilidioksidi vapautuu. Kuplien haihduttua juoma väljähtyy.

Hiilidioksidin vapautuminen ja kuplien haihtuminen alkaa jo samppanjaa kaadettaessa lasiin. Perinteinen tapa, jossa juoma kaadetaan pöydällä seisovaan lasiin, on ranskalaisen viinitutkijan Gérard Liger-Belairin mukaan väärä.

Liger-Belair on havainnut, että jos samppanjalasia pidetään toisessa kädessä hieman vinossa, hiilidioksidi vapautuu hellävaraisemmin. Sampanja poreilee pidempään.

Tutkimustulos on aiheuttanut hälinää samppanjan kotikonnuilla Champagnen maakunnassa, Ranskassa. Siellä ei haluta kaataa samppanjaa samaan tyyliin kuin rahvaanomaista olutta.

- Näyttää siltä että, perinteet ja tavat Champagnessa eivät palvele samppanjan säkenöivää persoonallisuutta, valittaa tutkija.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.