Mainos

Näin jätät hänet hienovaraisesti

Eroaminen ei koskaan ole kivaa ja useimmiten se on rankkaa. Jätetyksi tuleminen sattuu, mutta on kuitenkin keinoja, joilla sen voi tehdä hieman helpommaksi.

Sano edes jotain

Pahinta on vai lakata vastaamasta viesteihin tai puheluihin ja kadota ilman selitystä. Anna jätetylle mahdollisuus kuulla selitys. Ilman mitään selitystä katoaminen on toiselle suorastaan nöyryyttävää.

Ole rehellinen, mutta hienotunteinen

Älä valehtele edes erotilanteessa. Ei sinun tarvitse keksiä satuja olemattomista tunteista tai toisista ihmisistä. Älä kuitenkaan töksäyttele ilkeimpiä kommenttejasi suoraan päin naamaa. Eroaminen sattuu muutenkin, joten ei ole tarvetta satuttamalla satuttaa toista.

Älä venytä

Mitä ripeämmin ja selkeämmin eropäätös tehdään, sitä nopeammin toipuminen erosta voi alkaa. Pahinta on asian pitkittäminen. Jos pelkäät yksinoloa ja odottelet löytäväsi valmiiksi jonkun uuden, ennen kuin irrotat otteesi vanhasta suhteesta, kasva aikuiseksi ja ota vastuu itsestäsi! Juuri silloin nimittäin yksiolo ja sen opettelu olisi erittäin tärkeää. Myös liika venyttely antaa toiselle osapuolelle turhaa toivoa. Hän kuvittelee, että pystyy vielä voittamaan sinut takaisin, vaikka olisitkin jo päätöksesi tehnyt.

... älä myöskään töksäytä

Tämä kuuluu samaan sarjaa ensimmäisen kohdan kanssa. Usein toinen osapuoli ei edes tiedä, että suhteessa on jokin ongelma. Anna hänelle mahdollisuus.

Unohda kliseet

"Vika ei ole sinussa, vaan minussa" ja "ollaan ystäviä" – niin vissiin! Ole rehellinen, äläkä turvaudu kliseisiin. Kerro mieluummin rehellisesti mitä tunnet ja missä on vika. Tietenkin ero sattuu, mutta ainakin toinen tietää missä vika oli ja erosta toipuminen ja sen käsittely on helpompaa.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Futureimagebank

Osittainen lähde: Glamour

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.