Mainos

Näin Ilkka Kanerva vastasi syytteisiin

Lahjusrikoksesta syytetyn kansanedustaja Ilkka Kanervan mukaan hänen tukiyhdistyksiensä kautta tullut vaalituki vuoden 2007 eduskuntavaalikampanjaan on ollut täysin laillista ja sallittua. Kanervan puolesta puhunut asianajaja Matti Manner korosti, että rahoittajat tukivat Kanervan läpipääsyä eduskuntaan ilman vaikuttamispyrkimyksiä.

- Onko Kanervan pitänyt mieltää tai ymmärtää, että yhdeksänsissä eduskuntavaaleissa joku antaisi avustuksen, johon on kätketty lahjus, asianajaja Matti Manner perusteli.

Mannerin mukaan törkeästä lahjuksen antamisesta syytetyt liikemiehet tutkivat kymmeniä ehdokkaita eivätkä edes tienneet Kanervan luottamustoimesta Varsinais-Suomen liiton hallituksessa. Syyttäjän mukaan Kanerva on voinut liiton puheenjohtajana vaikuttaa maakuntakaavan ja sitä kautta uusien kauppakeskusten sijoittumiseen alueelle.

- Syytekirjelmässä nimettyihin hankkeisiin liittyviä kaava-asioita ei käsitelty maakuntahallituksessa. Ne ovat olleet kaupungin hankkeita tai niitä ei ole ollut olemassa, Manner sanoi.

Sekä Kanerva että syytteessä olevat liikemiehet korostivat ajallisen yhteyden puuttumista. Varsinais-Suomeen suunnitellut hankkeet eivät ole syytettyjen mukaan olleet vireillä vaaliavustuksen tai Kanervan 60-vuotiaspäivän aikana. Kanerva kiistää, että hänellä olisi ollut tietoa myöhemmin käynnistyneistä hankkeista.

Tunnetut liikemiehet sponsoroivat myös Kanervan mahtipontisia syntymäpäiväjuhlia vuonna 2008.

- Kanervalla ei ole ollut etu- eikä jälkikäteen tietoa, ketkä ovat osallistuneet juhlan kustannuksiin. Häntä on pyydetty saapumaan tiettyyn paikkaan, tiettyyn aikaan ja ilmoitettu pukukoodi, Manner sanoi.

- Saatu mielihyvä on muuttunut ahdistavaksi mielipahaksi.

Syytteet koskevat Kanervan toimintaa Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana. Hän sai 56 000 euron edestä etuuksia liikemiehiltä, jotka suunnittelivat suuria kauppakeskuksia maakuntaan.

Liikemiehet Kyösti Kakkonen, Toivo Sukari, Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki ovat syytteessä törkeästä lahjuksen antamisesta. Kaikki syytetyt kiistävät.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.