Mainos

Näin ihminen lentää kuin lintu

Brasilian Rio de Janeiron yllä nähtiin tällä viikolla se, mistä moni ihminen on haaveillut jo Leonardo da Vincin ajoista lähtien, eli linnun tavoin lentävä ihminen.

Asialla oli entinen hävittäjälentäjä Yves Rossy, joka puki ylleen neljällä suihkumoottorilla varustetut siivet. Hän teki 11 minuuttia 35 sekuntia kestävän lennon Brasilian taivaan alla.

Lentoa saivat todistaa Riossa niin Jeesus-patsas kuin Sokeritoppavuorikin sekä Ipaneman ja Copacabanan huikeat rannat. Lennon päätteeksi mies päätyi turvallisesti takaisin maahan laskuvarjolla.

Kuiturakenteiseen siipeen kiinnitetyt suihkumoottorit kiidättivät Rossya 200 - 300 kilometrin tuntivauhtia. Suihkumoottoreissa sveitsiläispilotilla oli käsiohjaus. Lentolaitetta hän ohjasi hartioilla, vartalolla ja jaloilla.

Rossy aloitti suihkusiipensä kehittelyn 1993. Vuonna 2008 hän ylitti sillä Englannin kanaalin. Hiljan hän lensi myös muodostelmassa kahden L-39c Albatros -suihkukoneen kanssa.

Rossyn tämänkertainen lento oli menestys myös sveitsiläiselle luksus- ja arvokellojen valmistajalle, joka on ollut jo usean vuoden Rossyn pääsponsori.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.