Näin Helsingin kaupunginorkesterissa koetaan kolmen viikon koronasulku – "Vakava paikka orkesterille ja koko kentälle"

5:42

Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg kertoo, että kielto yli 20 hengen yleisötilaisuuksien järjestämiseen pääkaupunkiseudulla on vakava paikka.

– Se on vakava paikka kaupunginorkesterille ja koko kentälle laajemminkin. Joulukonserttien sesonki on juuri alkamassa. Nyt on se aika vuodesta, kun illat pimenevät ja kylmenevät, ja kerääntyminen musiikin äärelle on tärkeä asia yleisölle ja muusikoille. Se luo voimaa talveen, Malmberg kertoo

Malmberg muistuttaa samalla, että kurja koronavuosi on ollut monissa muissa maissa kehnompi kuin Suomessa.

Suomessa on voitu konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia järjestää, kunhan turvaväleistä ja hygieniasta on huolehdittu.

– Olemme olleet etuoikeutettuja, että meillä on ollut monia hienoja konsertteja syksynkin aikana. Nämä elämykset eivät monessa muussa maassa olisi olleet mahdollista. Ollaan siitä kiitollisia. Toivottavasti nämä rajoitukset jäävät kolmeen viikkoon. Velvollisuutemme on tehdä yhteistyötä, jotta tilanne palaa paremmaksi, Malmberg toteaa.

Kovenevat rajoitukset ovat pääkaupunkiseudulla kovataloudellinen isku ennestäänkin vaikeaan kassatilanteeseen, kun lipputulot ovat vähentyneet rajusti normaaliaikaan verrattuna.

– Koko vuosi on taloudellisesti haastava. Koko Suomelle ja Helsingin kaupungille. En haluaisi nyt ajatella sitä. Iso lovi tulee lipputuloihin. Olemme jo ennestään rajanneet yleisömäärää turvavälien järjestämiseksi, Malmberg miettii.

Musiikin ystäviä varten mietitään seuraavaksi, voidaanko musiikkielämyksiä jakaa yleisölle esimerkiksi verkon välityksellä, kuten on aiemminkin tehty.

– Nyt työstetään, miten eri tavoilla työ tulee kuultavaksi. Orkesteri on olemassa yleisöjään ja musiikin jakamista varten. Olemme olleet hyvin mielissään saamastamme hyvästä palautteesta. Pidetään nyt yhdessä tilanne kurissa erilaisin turvatoimin, Malmberg päättää.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja