Mainos

Näin hätäkeskuspäivystäjä selitti käytöstään

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojalta huomautuksen saanut hätäkeskuspäivystäjä kertoo menneensä hämilleen luurin toisessa päässä olleesta asetelmasta, jossa mies kertoi vaimonsa pahoinpitelevän häntä.

Hänen mukaansa on mahdollista, että hänen äänensävynsä ja sanavalintansa ovat tämän vuoksi saattaneet kuulostaa ivalliselta. Hämmennys on johtunut siitä, ettei hänen laajaan tuttavapiiriinsä kuulu yhtään sellaista miestä, jota puoliso pystyisi ilman apuvälineitä pahoinpitelemään. Tämän vuoksi päivystäjä ei ottanut ensin soittoa todesta.

Sen jälkeen päivystäjä tuli siihen johtopäätökseen, että kyse on jonkinlaisesta huoltajuuskiistatilanteesta, jossa toinen osapuoli soittaa hätäkeskukseen vain kerätäkseen aineistoa puolisoaan vastaan.

Jälkikäteen puheluun vastannut vanhempi konstaapeli kuitenkin myöntää, että hän olisi voinut olla asiallisempi ja suhtautua asiaan vakavammin ja ystävällisemmin. Hän totesi apulaisoikeusasiamiehelle olevansa pahoillaan siitä, että puhelu lähti väärille raiteille.

Kohua herättänyt keskustelu perheenisän ja hätäkeskuspäivystäjän välillä käytiin viime toukokuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.