Mainos

Näin Haaviston julkkistukijat kommentoivat vaalitulosta

Jukka Virtanen, sanoittaja: Muuttihan tämä Suomea parempaan ja monikulttuurisempaan suuntaan. Totta kai vuonna 2018 yritetään uudestaan, vaikka en itse viitsi sitten enää olla mukana.

Kärtsy Hatakka, muusikko: Ei tappio haittaa, koska olemme henkisesti voittaneet vaalit. Tästä lähtee kehitys, joka ei enää pysäytettävissä. Presidentin palli ei edes ole niin tärkeä - nyt on käynnistymässä jotain, mikä rakentaa uudenlaista Suomea. Joka kuudes kannatti Haavistoa, tämähän oli ihan loistavaa. Ei Niinistöäkään valittu ensimmäisellä kerralla. En ole pettynyt. Olisin ollut erittäin positiivisesti yllättynyt, jos Haavisto olisi valittu presidentiksi, mutta kuten sanoin, voittaminen ei nyt ollut tärkeintä.

Osmo Soininvaara, poliitikko, vihreät: Se mikä oli hienoa, oli se, että mukaan tuli viime metreillä aivan meille tuntemattomia ihmisiä erittäin innostuneina. Kyllä tästä on vihreillä paljon oppimista; Haavisto lähti liikkeelle aivan erilaisella asenteella eteenpäin kuin vihreät yleensä ja se näytti toimivan.

Eivätkähön hommat hoidu ihan virallisia teitä, vaikka Sauli Niinistö ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ovatkin sukua toisilleen. En usko, että vihreät asettavat ehdolle ketään muutakaan kuuden vuoden päästä, mutta katsotaan nyt.

Helena Ranta, oikeushammaslääkäri: Olin hyvin iloinen luvuista ja siitä, että Pekka oli mukana toisella kierroksella. Hän on haastanut meidät suomalaiset ajattelemaan omia arvostuksiamme. Toivon, että kampanjasta jää jälki suomalaiseen keskustelukulttuuriin. Se, mikä ilahdutti, oli se, että yleisö, joka osallistui keskustelutilaisuuksiin, oli hyvin eri ikäistä ja eri ammateista lähtöisin. Siinä oli koko kirjo suomalaista yhteiskuntaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.