Mainos

Näin Google-pomo kommentoi Pohjois-Korean vierailuaan

Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt on ollut vierailulla Pohjois-Koreassa puhumassa avoimen internetin puolesta.

Schmidt kirjoittaa Google+ -sivullaan, että teknologia on Pohjois-Koreassa tällä hetkellä erittäin rajoittunutta.

– Maassa on toiminnassa 3G-verkko yhteistyössä egyptiläisen Orascom-yhtiön kanssa. Kyseinen verkko ei mahdollista käyttäjille datayhteyksiä tai älypuhelimen käyttöä. Tähän verkkoon olisi kuitenkin erittäin helppoa kytkeä päälle internet-ominaisuudet, Scmidt kirjoittaa.

Schmidt kertoo, että Pohjois-Koreassa on valvotun internetin lisäksi käytössä myös maan sisäinen verkko. Hänen mukaansa sisäinen verkkokin olisi helppo liittää maailmanlaajuiseen verkkoon.

Schmidtin mukaan pohjoiskorealaiset esittelivät vierailun aikana pääosin Linuxiin pohjautuvaa teknologiaansa.

– Oli ilmiselvää, että maan hallituksella, armeijalla ja yliopistoilla on pääsy internetiin, mutta tavallisilla kansalaisilla ei, sanoo Scmidt.

Hän toteaa, että kun maailman yhteydet tehostuvat entisestään, niin Pohjois-Korean eristäytyminen tulee vahvasti vaikuttamaan maan talouskasvuun.

– Kun internet käynnistetään missä tahansa maassa, niin tämän maan ihmiset voivat rakentaa elämäänsä sen avulla, mutta ensin hallituksen on avattava internet. Ihmisille täytyy antaa mahdollisuus käyttää internetiä. Mielestäni pohjoiskorealaisten on aika ryhtyä toimiin tai he tulevat jäämään kehityksessä jälkeen, kiteyttää Schmidt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.