Mainos

Näin Berlusconi on sättinyt Suomea: Jouduin sietämään suomalaista ruokaa

Monissa naisskandaaleissa pyörinyt Italian pääministeri Silvio Berlusconi on noussut otsikoihin tasaisin väliajoin myös värikkäillä ja suorasukaisilla kommenteillaan. Muun muassa Suomi on saanut osansa Berlusconin sivalluksista useampaan otteeseen.

"Olin Suomessa. He näyttivät minulle yhden jutun, kaatumaisillaan olevan puukirkon. Meillä täällä on 40 000 historiallista kohdetta kaikkine aarteineen, 3 500 kirkkoa ja 2 500 arkeologista paikkaa. Tämä on Italia." (pilkkasi seuralaispalvelun naiselle äänitallenteella vuonna 2008)

"Olen ollut Suomessa ja joutunut sietämään suomalaista ruokaa, joten pystyn tekemään vertailuja." (kesäkuussa 2005, kun Suomi hävisi kisan EU:n elintarvikevirastosta Italian Parmalle)

"Parma tarkoittaa hyvää ruokaa. Suomalaiset eivät edes tiedä, mitä prosciutto on. Sitä en voi hyväksyä." (kesäkuussa 2001 aloittaessaan kampanjansa EU:n elintarvikeviraston sijoittamiseksi Parmaan)

"Verestin playboyn taitojani vedotessani Suomen presidenttiin." (selitti EU:n elintarvikeviraston avajaisissa 2005, miksi virasto sijoitettiin Suomen sijaan Italian Parmaan)

"Pidän Suomesta ja suomalaisista naisista, kunhan he ovat täysi-ikäisiä." (vuonna 2009 velloessaan keskellä avioerokohua)

"Olen politiikan Jeesus Kristus. Olen kärsivällinen uhri, joka uhraa itsensä kaikkien puolesta. Olen Euroopan ja koko maailman paras poliittinen johtaja." (illallispuheessa vuonna 2006, kun hän aloitti vaalitaistelun)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.