Mainos

Näin autoilee USA:n seuraava presidentti

(Kuvat: EPA/DARREN HAUCK ja EPA/JEFF KOWALSKY)

Yhdysvallat on nousevista polttoainekustannuksista huolimatta autoilun luvattu maa, joten ei ihme, että myös presidenttiehdokkaiden autot on nostettu otsikoihin. Newsweek-lehti paljasti, että republikaaniehdokas John McCainin perheellä on peräti 13 autoa. Mikä McCainin kannalta pahinta, niistä kaksi on ulkomaalaisvalmisteista.

Demokraattien Barack Obaman kannattajat saivat nyt mahdollisuuden jatkaa McCainin leimaamista arkitodellisuudesta irrottautuneeksi ökyilijäksi. Aiemmin demokraatit saivat aihetta samaan, kun McCain ei muistanut kuinka monta taloa hän omistaa yhdessä miljonäärivaimonsa kanssa. Talojen määräksi paljastui kahdeksan.

"McCain vähättelee autotyöntekijöitä"

Autoalan ammattiliitto United Auto Workers syytti McCainia siitä, ettei senaattori väitteidensä vastaisesti omistakaan pelkkiä amerikkalaisautoja.
- McCain vähättelee autotyöntekijöitä, paasasi liiton puheenjohtaja Ron Gettelfinger.

Yhdysvaltain alamäkeen ajautuneen autoteollisuuden tulevaisuus on yksi vaalien isoista kysymyksistä. McCainien omistuksessa on yhdentoista amerikkalaisvalmisteiden auton lisäksi japanilainen Honda ja saksalainen Volkswagen. Tosin Hondallakin on neljä tehdasta USA:ssa ja ne työllistävät yli 25 000 amerikkalaista

Forbes-lehti teki jo aiemmin artikkelin ehdokkaiden autoista, mutta sen mukaan McCain omisti vain kaksi autoa. Molemmat ovat periamerikkalaisia Cadillacejä, CTS-mallisia vuosilta 2004 ja 2007. Ilmeisesti loput perheen yhdestätoista autosta ovatkin McCainin vaimon ja lapsien nimissä. McCainin kampanjan tiedottaja Brian Rogers vakuutteli amerikkalaisen autoteollisuuden keskuksessa Detroitissa WXYZ-TV-kanavalle McCainin ajavan vain amerikkalaisilla autoilla

Obamalla hybridimaasturi

Barack Obamalla ja hänen Michelle-vaimolla on omistuksessan vain yksi auto: Ford Escape. Obamat ajavat amerikkalaismaasturin ympäristöystävällisellä hybridimallilla. Obama koki ympäristöherätyksensä sattuvasti samoihin aikoihin kun hän ilmoitti presidenttiehdokkuudestaan. Vielä viime vuonna Obama kurvaili Chryslerin 300 C-mallilla, joka oli varustettu hanakasti bensiiniä nielevällä V8-moottorilla.

(MTV3-CNN-Forbes)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.