Näin Antero Mertaranta pitää äänestään huolta

Selostaja Antero Mertaranta hoitaa ääntään muun muassa hieronnalla.

Ääni on Mertarannan työkalu ja mies pitääkin siitä hyvää huolta. Huoltaakseen ääntään Mertaranta käy muun muassa Voice massage -hieronnassa parin viikon välein.

– Hieromalla hoidetaan äänenkäyttöön tarvittavia elimiä, pidetään lihaksisto kunnossa. Siitä on suuri apu, kun äänenhuollon ammattilainen hoitaa hieronnalla, huomaa miten ääni rentoutuu ja vapautuu. Jos ääni on ollut hiljattain kovilla, niin hieronnan jälkeen saattaa nenä tuhista, se iskee niin takaisin, Mertaranta kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Hieronta ei kuitenkaan ole ainoa tapa pitää ääni kunnossa.

– Kehitän selostamista myös kuuntelemalla ja kehittämällä kuuloa sekä lukemalla. Tietenkin hyvä fyysinen ja henkinen kestävyys on puhetyöläisellä tärkeää.

Urheilusta muutenkin kuin penkkiurheilijana nauttiva Mertaranta pitää peruskuntoaan yllä lukuisin tavoin.

– Liikunta on suuri intohimoni, 4-5 kertaa viikossa tulee harrastettua liikuntaa jossain muodossa. Lähes päivittäin siis esimerkiksi lenkkeilyä, uintia, kaukalopalloa, salia, sauvakävelyä. Kun hoitaa kuntoaan, niin jaksaa myös paremmin työssään.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2012 järjestetään 4.-20. toukokuuta Suomessa ja Ruotsissa. Antero Mertaranta selostaa MM-kisojen aikana CANAL+:lla 21 ottelua, joihin kuuluvat Leijona-miehistön ottelut sekä kaikki muut tärkeät pelit. Vapaasti katsottavien kanavien puolella, MTV3:lla ja AVA:lla, Mertarantaa kuullaan kahden ottelun verran.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat