Näin Anna Perho neuvoo toimimaan huonossa ihmissuhteessa

Vastikään ensimmäisen kirjansa julkaissut kolumnisti Anna Perho pureutui huonoihin ihmissuhteisiin ja neuvoi, kuinka pattitilanteesta ihmissuhteessa pääsee jatkamaan eteenpäin.

Kolumnisti Anna Perho uskoo, että joissakin tilanteissa huonoista ihmissuhteista on syytä hankkiutua kokonaan eroon.

– Jos joku ihminen tai jotkut ihmiset ovat lähelläsi ja tuottavat jatkuvasti huonoja fiiliksiä tai huonoa oloa, niin kyllä silloin ainakin kannattaisi kysyä itseltään, että miksi minä annan tämän tapahtua ja mitä minä siitä itselleni saan, jos olen kynnysmattona toiselle? Perho miettii.

Kolumnisti muistuttaa, ettei ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen ole syytä ryhtyä äärikeinoihin. Kaikkien on syytä piirtää mielessään omat rajansa.

– Jokaiseen ihmissuhteeseen kuuluu parempia ja välillä vähän heikompia aikoja, mutta jos joku järjestelmällisesti kohtelee huonosti, niin sitä ei pidä hyväksyä. Silloin pitää muuttaa omaa toimintaa, sillä se toinen ihminen tuskin muuttuu siksi, että joku niin haluaa, Perho kertoo.

Äärikeinona irtaantuminen

Kolumnistin näkemyksen mukaan joskus on parempi sulkea toinen pois omasta elämästä kokonaan kuin jäädä makaamaan tulisille hiilille.

– Radikaaleimmillaan se on sitä, että se ihminen suljetaan pois omasta elämästä, Perho muistuttaa.

Perho painottaa, että tämän päivän stressaantuneessa kulttuurissa tulee osata asettaa omat rajat. Toisen ihmisen ei voi antaa jatkuvasti tuoda lisää paineita omaan elämään – omien paineiden pitäisi riittää jokaiselle.

– Mitä lähempänä nämä ihmiset ovat, sen vaikeampaa on tietysti ottaa etäisyyttä näihin ihmissuhteisiin, mutta kyllä se on ihan varmasti sen arvoista. Sen sijaan, että ajattelisi sitä, miten vaikea irtaantumisprosessi on, voisi ehkä välillä ajatella sitä, kuinka paljon kivempaa ja mukavampaa oma elämä olisi sen muutoksen jälkeen, Perho neuvoo.

Kauneus- ja Terveysmessuilla näkemyksistään kertonut Anna Perho julkaisi elokuussa kirjan. Anna palaa! -niminen teos käsittelee ihmissuhteita ja jaksamista hektisessä yhteiskunnassa keskellä valtavia odotuksia.

MTV3/Helmi

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja