Näillä vinkeillä saat sämpylät onnistumaan!

Kotitalousopettaja Arja Savelan ohjeilla sämpylät onnistuvat taatusti.

Etkö saa sämpylöitä kohoamaan kauniisti? Haluaisitko hieman vaihtelua reseptiisi? Kotitalousopettaja Arja Savela vinkkaa, miten sämpylöistäsi tulee hitti perheessäsi.

Kokeile näitä Arjan sämpylävinkkejä:

– Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita – kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.

– Kuivahiiva vaatii lämpimän, noin 45-asteisen taikinanesteen.

– Löysähköstä taikinasta voit kokeilla ruukkusämpylöitä tai taikinan levittämistä uunipellille.

– Säilytetyt jauhot kuivuvat, joten niitä tarvitaan vähemmän leivontaan kuin tuoreita jauhoja.

– Hyvä kohotuspaikka sämpylöille on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai uunipelti altaan päälle, näin kohotus nopeutuu. Voit myös kokeilla laittaa taikinakulhon vedottomaan tilaan, kuten mikroaaltouuniin, mutta uunia ei saa tällöin laittaa päälle.

– Maidottoman ja laktoosittoman sämpylätaikinan saat käyttämällä taikinanesteenä vettä tai kasvislientä ja kasvimargariinia.

Haluatko vaihtelua reseptiisi? Lisää taikinaan:

• juustoraastetta/tuorejuustoa
• porkkanaraastetta
• siemeniä
• Myllyn Paras -hiutaleita
• Myllyn Paras -leseitä
• mausteita/yrttejä
• rusinoita


Vinkit: Arja Savela, Myllyn Paras


Kokeile näitä reseptejä:

Lue myös:

    Uusimmat