Näillä vinkeillä pidät murtovarkaat loitolla lomasi aikana

Loman jälkeen kotona voi odottaa ikävä yllätys. Murtovarkaat ovat muuttuneet entistäkin ovelimmiksi, sillä nyt lomailijoita kytätään muun muassa sosiaalisen median avustuksella.

Päivititikö Facebookiin hetki sitten, että olet mökillä seuraavat neljä viikkoa? Ehkä ei kannata, sillä murtovarkaat vaanivat nykyään myös sosiaalisen median käyttäjiä.

Koti kannattaa myös pitää asutun näköisenä ja pyytää vaikkapa naapuria noutamaan postilaatikossa lojuvat postit, sillä tyhjillään oleva koti huomataan taatusti.

Näillä vinkeillä suojaat kotisi loman aikana:

  • Älä hehkuta lomaasi Facebookissa ja Twitterissä, sillä saatat vahingossa kutsua murtovarkaat kotiisi vierailulle. Jos haluat kertoa ihmisille lomastasi, pidä huoli, että tilapäivityksesi näkyy vain rajatulle ihmisjoukolle.
  • Pidä koti asutun näköisenä: Jätä vaikkapa lasten leluja lojumaan pihalle ja pyydä tuttavaa tyhjentämään postilaatikkoa välillä.
  • Hanki hälytysjärjestelmä ja muista myös kertoa siitä näkyvästi pihamaallasi: tarrat ja valvonnasta kertovat kyltit pitävät murtovarkaat jo yksinään tehokkaasti kauempana.
  • Jos olet pidempään poissa, harkitse kotisi vuokraamista tai anna sukulaisperheen käyttää kotiasi loman aikana. Näin kotisi on jatkuvasti valvovan silmän alla.
  • Ovathan lukkosi ajan tasalla? Murtosuojaus on tehokas tapa ehkäistä varkauksia.
  • Tunne naapurisi, jotta he tietävät, että ovat lomalla ja osaavat tunnistaa tuntemattomat vierailijat. Muista myös pitää silmät auki vastavuoroisesti heidän lomansa aikana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja