Mainos

Näillä vinkeillä pääset taksiin pikkujouluista

Alkava pikkujoulukausi näkynee taksijonoina jokaisessa Suomen kolkassa, missä taksiyrittäjiä on.

Pikkujoulujuhlien aikaan pääkaupunkiseudulla on ajossa yli 2000 taksia ja muissa kaupungeissa yleensä koko kalusto. Samat niksit taksin saamiseksi toimivat niin suurkaupungissa Helsingissä kuin pienemmissä kaupungeissa ja kylissä Pohjanmaalla. Salaisia vinkkejä asiakkaille ei ole jaettavaksi.

– Asiakas voi käyttää hieman omaa ajattelua siinä, miten auto pääsee tulemaan ja mistä löytää asiakkaan helpoiten, tiivistää Helsingin Taksiautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Arto Marttinen.

– Salaisia oikoteitä taksin saamiselle ei ole. Ruuhkaisina iltoina taksit yrittävät vain tukka putkella purkaa taksijonoja saapumisjärjestyksessä, niin kuin asiaan kuuluu, toteaa Pohjanmaan Taksiyrittäjien toiminnanjohtaja Pekka Heikkilä.

Tässä muutamia vanhoja ja yhä toimivia neuvoja pikkujouluiltojen ja -öiden taksimatkustajille:

1. Varaa taksi etukäteen, jos olet matkalla juhlapaikalle

Tämä kannattaa etenkin pienemmillä paikkakunnilla.

2. Yritä tehdä taksinkuljettajan kanssa sopimus kotiinkuljetuksesta

Kiireisenä iltana kuljettajan on vaikea luvata olla tiettynä aikana sovitussa paikassa. Vaikka noutokyyti olisi sovittu etukäteen tiettyyn kellonaikaan, kannattaa silti varautua odotteluun.

3. Soita suoraan taksiasemille tai lähetä tekstiviesti

Taksiasemille ja -tolpille kannattaa soittaa suoraan etenkin keskustan ulkopuolella, sillä taksikeskusten puhelinlinjat voivat olla hyvinkin ruuhkaiset. Joissain kaupungeissa taksin voi tilata myös tekstiviestillä.

4. Lähde kotimatkalle aikaisemmin tai myöhemmin kuin muut

Ruuhka alkaa aamyöllä kello kahden aikoihin ja jatkuu aamuviiteen asti. Kun kaikki lähtevät yhtäaikaa, taksijonot ovat pitkät.

5. Mieti, minne taksin tilaat

Esimerkiksi Etelä-Helsingistä on vaikea saada taksia, joten kannattaa siirtyä lähemmäksi keskustaa. Autot vapautuvat aina laitakapungilla ja tulevat tyhjinä keskustaan, jolloin kyydintarvitsijoita tulee matkanvarrella vastaan. Hakaniemestä ja Töölöstä saa helpommin taksin, kuin Kaivopuistosta.

Pienemmissä kaupungeissa saattaa olla vain muutama taksitolppa, joten kaikille tolpille tulee takseja. Kannattaa siis mennä heti jonottamaan mille tahansa taksitolpalle.

6. Jos olet epäonnistunut edellä mainituissa toimissa, pukeudu edes lämpimästi

Pelkillä nylonsukkahousuilla tai pikkukengillä ei taksijonossa tarkene. Varaa lämmintä vaatetta mukaan, vaikka katu-uskottavuus mielestäsi kärsisi.

Vinkkejä jakoivat Helsingin Taksiautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Arto Marttinen ja Pohjanmaan Taksiyrittäjien toiminnanjohtaja Pekka Heikkilä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.