Näillä ruoilla saat rasvan palamaan!

Tietyt ruoat pitävät sinut kylläisenä pidempään ja auttavat myös elimistöä polttamaan kehosta ylimääräistä rasvaa.

Vatsamakkaroille ja muulle kehon ylimääräiselle rasvalle voi antaa kyytiä monilla eri ruoilla. Valitse lautasellesi aineksia, jotka pitävät sinut sekä kylläisenä että tehostavat kehon rasvanpolttoa.Yhdistä ruokavalio vielä säännölliseen liikuntaan ja näet tuloksia ennemmin kuin arvaatkaan.

1. Kananmunat

1 kananmuna = 78 kcal

Kananmunat ovat täynnä ravinteita sekä proteiineja, jotka pitävät sinut kylläisenä. Syö kananmunia aamiaiseksi. Näin pidät nälän loitolla ja syöt tutkimusten mukaan noin 330 kaloria vähemmän koko päivän aikana.

2. Tumma suklaa

30 grammaa = 170 kcal

Kööpenhaminan yliopiston tutkimusten mukaan annos tummaa suklaata hillitsee ruokahalua seuraavalla aterialla. Tumman suklaan sisältämät yhdisteet hidastavat ruoansulatusta ja pitävät sinut kylläisenä pidempään. Pieni pala suklaata voi myös hillitä himoa suolaista, makeaa ja rasvaista ruokaa kohtaan.

3. Pinjansiemenet

15 grammaa/ 84 siementä = 95 kcal

Väistykää mantelit! Korealaistutkijoiden mukaan pinjansiementen sydänystävälliset rasvahapot lisäävät kylläisyyshormonien määrää. Nämä rasvahapot pitävät myös vatsarasvan poissa!

4. Juusto

30 grammaa = 78 kaloria

Vuohenjuustosta tai fetasta saat annoksen konjugoitua linolihappoa, joka auttaa pitämään sinut kylläisenä sekä polttaa rasvaa. Konjugoitua linolihappoa on eniten juustoissa, jotka on saatu ruohoa syöneistä eläimistä.

5. Maito

Lasillinen = 86 kcal

Valitse janojuomaksi säännöllisesti maitoa. Maidon proteiinit pitävät sinut kylläisempänä kuin esimerkiksi sokeriset juomat. Myös maidossa on konjugoitua linolihappoa, joka taistelee rasvaa vastaan.

Maitotuotteet pitävät sisällään myös runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia, jotka ylläpitävät ja rakentavat lihasmassaa. Lihasmassa taas pitää yllä tehokasta aineenvaihduntaa.

6. Peruna

Peruna on saanut viime vuosien ruokatrendien myötä hieman huonon leiman ja tätä perisuomalaista herkkua on pidetty jopa lihottavana. Totuus kuitenkin on, että peruna pitää nälän loitolla kolme kertaa paremmin kuin esimerkiksi viipale vaaleaa leipää. Perunan tärkkelys auttaa kehoasi myös polttamaan rasvaa!

7. Appelsiinit

1 appelsiini = 59 kcal

Appelsiini on australialaistutkijoiden mukaan paras hedelmä pitämään nälän loitolla sen sisältämien kuitujen ansiosta. Kuidut taistelevat myös rasvaa vastaan.

8. Chili

Chilien sisältämä kapsaisiini polttelee suun lisäksi myös vatsassa ja antaa potkua aineenvaihdunnalle. Tällöin myös rasvanpoltto tehostuu!

Lähde: Health.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja