Näillä herkuilla piristyt, hoikistut ja voit paremmin – syö päivittäin

Marjat ovat perinteisesti kesän herkkuja, mutta niitä kannattaa kaivaa pakastimen uumenista ruokapöytään talvellakin. Nämä luonnon pienet ihmeet suojaavat sairauksilta, vähentävät tulehduksia ja tekevät hyvää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Marjat ovat täynnä vitamiineja, kuituja ja hivenaineita parhaassa mahdollisessa muodossa – värikkäänä herkkupalana. Näin eri marjat vaikuttavat terveyteesi.

Mustikka

Mustikka on täynnä antioksidantteja, jotka pitävät ihosi kauniina ja heleänä, sekä auttavat sinua välttämään ikävän flunssan. Mustikat ovat yksi parhaista vitamiinipommeista hedelmien ja marjojen viidakossa. Tutkimusten mukaan mustikoiden avulla voi myös hoikistua ja ne parantavat näkökykyä.

Mansikka

Herkullisen makunsa lisäksi mansikat tekevät hyvää myös sisäisesti: ne auttavat vähentämään sydänsairauksia ja ovat täynnä kaunistavia antioksidantteja. Mansikat sisältävät paljon muun muassa b-, c- ja k-vitamiinia, sekä magnesiumia ja omega-3-happoja, joten lisää niitä ruokavalioosi päivittäin.

Karhunvatukka

Myös karhunvatukoissa on runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja. Lisäksi niissä on paljon pektiiniä, luonnon omaa säilöntäainetta. Pektiinin on todettu auttavan ehkäisemään korkeaa kolesterolia ja syöpää.

Kirsikka

Kirsikoissa on paljon kversetiiniä ja ellagiinihappoa, jotka auttavat muun muassa ehkäisemään syöpää. Tämän lisäksi niiden on todettu vähentävän muun muassa migreeniä ja erilaisia tulehdustiloja.

Punaisessa herkkumarjassa on myös melatoniinia, joka on luonnon oma unilääke.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja