Mainos

Näihin suomalaiset kuolivat viime vuonna

Suomessa kuoli viime vuonna yli 50 000 henkilöä, selviää Tilastokeskuksen kuolemansyytilastosta.

Yleisin kuolinsyy oli verenkiertoelinten sairaudet, joihin kuoli noin 40 prosenttia. Toiseksi yleisin syy vuonna 2011 oli kasvaimet.

Myönteistä viime vuonna oli se, että alkoholikuolleisuus jatkoi laskuaan. Alkoholikuolemat lisääntyivät selvästi, kun alkoholiveroa laskettiin kahdeksan vuotta sitten. Lakipiste saavutettiin vuonna 2007, minkä jälkeen alkoholiperäiset kuolemat ovat taas vähentyneet.

Viime vuonna viinan aiheuttamiin tauteihin ja tapaturmaisiin alkoholimyrkytyksiin kuoli lähes 1 900 henkilöä, joista 80 prosenttia oli miehiä.Toissavuodesta alkoholiperäiset kuolemat laskivat neljällä prosentilla. Lasku johtuu Tilastokeskuksen mukaan pitkälti siitä, että miesten alkoholikuolleisuus pieneni.

Viina on kuitenkin edelleen työikäisten yleisin kuolinsyy. Myös yli 65-vuotiaiden miesten alkoholiperäiset kuolemat ovat lisääntyneet rajusti kahdenkymmenen vuoden aikana. Kahdessakymmenessä vuodessa niiden määrä on kaksinkertaistunut.

Viina vie pohjaan

Alkoholi näyttelee suurta roolia myös tapaturmakuolemissa. Viime vuonna tapaturmissa kuolleista humalassa oli lähes 20 prosenttia kuolleista.

Hukkuneista peräti yli puolet oli humalassa. Kesäkuukausina humalassa hukkuu Tilastokeskuksen mukaan vielä enemmän kuin puolet. Kuten aiempinakin vuosina suurin osa hukkuneista oli miehiä. Joka neljäs hukkunut oli viime vuonna nainen.

Yhteensä viime vuonna hukkui noin 200 henkilöä.

Itsemurhien määrä laski

Viime vuonna Suomessa teki itsemurhan hieman yli 900 ihmistä. Itsemurhat ovat viime vuosina vähentyneet Suomessa, ja edellisen kerran itsemurhia tehtiin näin vähän 1960-luvulla.

Tilastokeskuksen mukaan miehet tekevät huomattavasti enemmän itsemurhia kuin naiset. Kuten hukkumistapauksissa, joka neljäs itsemurhan tehnyt on nainen.

Vaikka itsemurhien määrä on laskenut, tehdään Suomessa edelleen kaksinkertainen määrä itsemurhia kuin EU:ssa keskimäärin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.