Näiden vaatteiden tulisi löytyä jokaisen naisen vaatekaapista

Asiantuntijat paljastivat, mitkä vaatekaapin helmet pelastavat tulevana keväänä naisen kuin naisen tyylin.

Asiantuntijoiden vinkeillä on mahdollista löytää tulevan kevään trendikkäimmät vaatekappaleet, jotka pelastavat surkeammankin päivän.

Kaikki lähtee hyvin istuvasta mekosta

Tulevana keväänä loistava lähtökohta raikkaaseen tyyliin on mekko, joka imartelee omaa vartaloa.K-Citymarket Oy:n ja Anttila Oy:n hankinnassa pääsuunnittelijana työskentelevä Erika Appelström muistuttaa, ettei täydellinen mekko löydy välttämättä hetkessä.

– Kannattaa kiinnittää huomiota mekon istuvuuteen oman vartalon muotoon ja mekon materiaaliin nähden. On tärkeää, että materiaali on eduksi omalle vartalolle. Myös mekon kuosiin on syytä kiinnittää huomiota. Ison kuosin avulla pystyy häivyttämään vartalon muotoja niin halutessaan, Appelström neuvoo.

Kirpeä kevät on talvipakkasten ja paksujen toppavaatteiden kadottua otollista aikaa kokeilla uusia kuoseja. Ennen kuin kevään ensimmäiset leskenlehdet nostavat päitään, voi kukkaloistosta nauttia vaatteissa. Helsingin Sokoksen pukeutumisneuvojat Satu Tapola ja Lidia Dostinov tietävät, mikä on kevään ykköstrendi.

– Naisellinen 50-luvun kukkamekko, Tapola ja Dostinov kertovat.

Farkuista etsitään vastakohtia

Farkut ovat helppo vaatevalinta, joiden kohdalla on tänä keväänä syytä luottaa vastakohtiin. Trendikkäitä valintoja tehdään tumman ja hyvin kulutetun kuosin tai vastaavasti pillifarkkujen ja hurjan leveiden lahkeiden välillä. Tänä päivänä tarjolla on myös montaa eri vyötärönkorkeutta.

– Tummat ja kapeat tai kuluneen näköiset farkut levenevillä lahkeilla ovat trendikkäimmät. Myös korkeat vyötäröt tekevät paluuta, Appelström kertoo.

– Farkkumuotia on monenlaista, mutta ehkä trendikkäin on hyvin vaaleaksi kulutettu farkku, Tapola ja Dostinov suosittelevat.

Farkut ovat yllättävän muuntautumiskykyinen vaatekappale, jonka tarjoamia mahdollisuuksia ei ole syytä väheksyä. Oikein yhdistelemällä farkut muuttuvat arkisista hyvinkin naisellisiksi.

– Paitapusero, kapealinjaiset farkut sekä 70-luvun tyyliset, pitkävartiset nahkasaappaat. Näiden kanssa ei voi mennä vikaan, Mira-Bella Nurmi, Sokoksen muotibloggari vinkkaa veikeästä asukokonaisuudesta.

Älä tee tänä keväänä asumokaa

Tänä keväänä katse käännetään arkisissakin trendeissä kohti tulevaa. On hyvä muistaa, ettei musta olekaan välttämättä aina se tyylikkäin valinta. Appelströmin mukaan epävarmasta värien käytöstä on syytä pyristellä tulevana keväänä eroon.

– Moni suomalainen nainen näyttää paljon pehmeämmältä esimerkiksi hehkuvassa punaoranssissa tai siniturkoosissa kuin mustassa, Appelström vinkkaa.

Tapola ja Dostinov kehottavat kiertämään kaukaa viime vuosina suosituiksi nousseet haaremihousut. Kuluneista vuosista ei ole syytä ottaa mallia myöskään niukkojen vaatteiden osalta

– Liian pienet topit tai napapaita eivät edelleenkään ole tehneet uutta tulemistaan 2000-luvun vaihteen tyyliin, Nurmi muistuttaa.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Teksti: Heli Kuitunen

Lue myös:

    Uusimmat