Näiden rakastavaisten viimeinen yhteinen matka koskettaa – paralympiavoittaja järjesti puolisolleen jäähyväiset, joista liikuttui koko Hollanti: "Se oli kaunista"

4:26
MTV Uutiset Live 3. toukokuuta: Koronaviruspandemia on aiheuttanut muutoksia hautajaisjärjestelyihin.

Kuva, jossa farkkuihin, oranssiin takkiin ja kypärään pukeutunut paralympiavoittaja Ad Verhoeven pyöräilee hollantilaista maaseututietä ruumisarkku pyörään kiinnitettynä, on koskettanut ihmisiä ympäri Hollantia ja sosiaalista mediaa.

Verhoeven ja Diny Brouwers olivat innostuneita pyöräilystä jo vuonna 1969. Kaksikko oli tavannut toisensa kilpailussa, joka ajettiin pienessä hollantilaisessa Lieshoutin kylässä. Toisiaan ymmärtäneistä muodostui erottamaton pari ja pyöräilystä elämän yhteinen intohimo.

Pari edusti BZET-nimistä seuraa ja asui pienessä Mariahoutin kylässä, muutamia kilometrejä Eindhovenin ulkopuolella. 69-vuotias Verhoeven arvioi yhä pyöräilevänsä 20 000 kilometriä vuodessa. Vaimon vastaavat lukevat liikkuivat 8 000 kilometrin tuntumassa.

Hiljattain eläkkeelle perusterveenä astunut Diny Brouwers-Verhoeven alkoi tuntea hellittämätöntä kipua reisissään ja pohkeissaan vuoden 2020 alussa. Hänellä diagnosoitiin vaskuliitti, verisuonten tulehdus. Vaskuliitit ovat harvinaisia autoimmuunisairauksia, joissa elimistön tulehdussolut hyökkäävät elimistön omia rakenteita vastaan.

Verisuonitulehus aiheutti joukon muitakin sairauksia, kuten keuhkokuumeen ja keuhkoveritulpan, ja hänet siirrettiin sairaalahoitoon keskellä koronaviruspandemiaa. Diny Brouwers-Verhoevenin matkaa ei lopulta päättänyt 68 vuoden iässä koronavirus, vaan toistamiseen puhjennut keuhkokuume.

– Onneksemme saimme jättää hänelle hyvästit täällä kotona. Se oli mukavaa, Verhoeven kertoo hollantilaiselle Algemeen Dagblad -päivälehdelle.

Surun halvaannuttama Ad Verhoeven halusi antaa vaimolleen täydelliset jäähyväiset. Hän kiinnitti pyöränsä perään kärryn, johon hän asetti Dinyn ruumisarkun. Ystävät ja kotikylän tuttavat osoittivat teiden varsilla suosiotaan, kun kyynelehtinyt Ad pyöräili viimeisen yhteisen matkan vaimonsa kanssa kotoa kohti krematoriota.

– Diny piti pyöräilystä, juuri kuten minäkin. Joten nämä jäähyväiset sopivat hänelle. Ne sopivat meille. Ja ajattelen, että tällainen kärry on parempi kuin kuormapyörä. Se oli kaunista, Verhoeven sanoi.

Verhoevenin ja tämän vaimon viimeistä matkaa seurannut valokuvaaja Joost Duppen kertoo tarinan keräämästä huomiosta Hollannissa. Maan suurimmat mediat ovat raportoineet tapauksesta laajasti.

Kuva (yllä) on saanut sosiaalisessa mediassa kymmeniä tuhansia positiivisia reaktioita. Ihmiset ovat ilmaisseet suruaan tapahtuneesta, mutta myös ihailuaan Ad Verhoevenin elettä kohtaan, Duppen sanoo.

Ad Verhoevenille pyöräily oli enemmän kuin intohimo. Vuonna 1992 Verhoeven voitti Barcelonan paralympialaisissa näkövammaisten tandempyöräilyn joukkuekilpailun yhdessä Alfred Stellemanin kanssa. Kaksikko voitti myös MM-hopeaa Belgian Peerissä vuonna 1994.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja