Nähnyt enemmän maailmaa kuin moni ihminen – huikeasta Monique-kanasta tuli hillitön some-julkkis

Ranskalainen 24-vuotias Guirec Soudee lähti maailmanympärimatkalle Kanariansaarilta kaksi vuotta sitten. Matkakumppaniksi Soudee valitsi Moniquen-kanan. 

12-metrinen purjevene on seilannut maailman merillä jo runsaat kaksi vuotta. Se on nähnyt tuulet ja tuiskut, kovat aallokot, kylmät ja kuumat säät.

Viimeiset kuukaudet ovat olleet melko kylmiä, sillä vene on jo tovin seissyt Grönlannissa. Purjeveneen perämies jaloittelee lumisella maalla. Hän on Monique, kana.

Kanaksi Monique on kuitenkin monilahjakkuus, kuten Instagram-videosta käy ilmi:

Moniquen ystävä ja purjeveneellä fyysiset ponnitukset hoitava henkilö on ranskalainen 24-vuotias Guirec Soudee. Kun hän vuonna 2014 lähti Kanariansaarilta kiertämään maapalloa, hän päätti ottaa mukaansa nuoren perämiehen. 

Parivaljakon seikkailut on noteerattu laajalti ranskalaisessa mediassa:

– Tiesin heti, että hän on se oikea. Hän oli vasta viisi kuukautta vanha, eikä ollut ikinä lähtenyt Kanariansaarilta. En puhunut yhtään espanjaa, eikä hän puhunut ranskaa, mutta tulimme toimeen, Soudee sanoo BBC:n haastattelussa.

Moniquen tehtävä veneellä on lähinnä maisemien ihaileminen – ja satunnaisen munan muniminen. 

Alunperin Soudeen ajatteli ottaa matkakumppanikseen kissan, mutta se olisi vaatinut liikaa huolenpitoa. 

– Kana on ideaali matkakumppani. Se ei vaadi paljoa huolenpitoa ja saan kananmunia merellä. Ihmiset sanoivat, ettei kana munisi, koska se on liian stressaantunut. Mutta Monique muni saman tien. Se sopeutui täydellisesti, Soudee sanoo BBC:lle. 

"Monique on hyvin rohkea"

Suurimman osan ajasta Monique nauttii raikkaasta merituulesta purjeveneen kannella. Jos merenkäynti voimistuu liikaa, poistuu perämieskana sisätiloihin.

– Aluksi olin hyvin huolissani – merellä aallot ovat valtavia ja hän voisi tippua laidan yli. Mutta hän pysyi aina jaloillaan, hän on hyvin rohkea, Soudee sanoo BBC:lle ja lisää, että nykyään hän on varovainen ja vie Moniquen sisään sään ollessa huono. 

Varovainen täytyy olla myös karanteenisäännösten kanssa. Parivaljakko selvisi ensimmäisestä tullistaan Kanadassa, mutta vaikeuksia voi olla edessä. Soudee kuitenkin toivoo, ettei Moniqueta viedä häneltä. 

– Verrattuna ihmisiin Monique ei valita lainkaan. 

Uskollinen kumppani

Guirec Soudee sanoo, että kana on perämiehenä muutenkin mutkaton. Ja uskollinen.

– Hän seuraa minua kaikkialle. Huudan vain "Monique" ja hän tulee istumaan päälleni ja pitämään minulle seuraa. Hän on mahtava.

Soudee kuitenkin sanoo, että välillä Monique voi käydä hermon päälle.

Parivaljakon matka jatkuu seuraavaksi kohti Alaskaa. Siitä eteenpäin varmaa tietoa ei vielä ole. 

– Emme ole vielä varmoja, emme ole vielä keskustelleet jatkosta, mutta aiomme kyllä, Soudee sanoo BBC:lle.

– Minä ja Monique keskustelemme paljon.

Parin edesottamuksia voi seurata Instagramissa ja Facebookissa. 

Lue myös:

    Uusimmat