Mainos

Naantalissa vierailee orkesteri Kiinasta ja sopraano Ruotsista

Naantalin musiikkijuhlat alkaa harvinaisella vierailulla. Olympiavuoden kunniaksi juhlille saapuu maineikas kiinalainen kamariorkesteri Shanghai Sinfonietta.

- Kiinalaisorkestereiden vierailut maassamme ovat erittäin harvinaisia, muistuttaa musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, sellisti Arto Noras.

Shanghai Sinfonietta konsertoi Naantalin kirkossa kahtena iltana. Ohjelmistossa on niin kiinalaista kuin länsimaistakin musiikkia. Säveltäjänimiä ovat muiden muassa Hua Yanjun, Liqing Yang, Mozart ja Prokofjev.

Orkesteria johtaa kapellimestari ja pianisti Xu Zhong.

Toinen ulkomaalainen orkesterivieras on ruotsalainen. Stockholm Sinfoniettaa johtaa Okko Kamu. Orkesteri konsertoi juhlilla ensi sunnuntaina ja maanantaina.

Kesän huippulaulajavieraskin tulee Ruotsista. Maailmankuulu mezzosopraano Anne Sofie von Otter esiintyy Naantalin kirkossa pianisti Bengt Forsbergin ja viulisti Pekka Kuusiston kanssa.

Juhlien 28 konsertissa muistetaan erilaisia merkkipäiviä, muun muassa 75-vuotiasta säveltäjää Krzysztof Pendereckiä.

- Liitymme myös Einojuhani Rautavaaran, Olivier Messiaenin ja Lars-Erik Larssonin onnittelijoihin, Noras sanoo.

Rautavaaraa on Stockholm Sinfoniettan ensimmäisen konsertin lisäksi tarjolla myös esimerkiksi Musiikkia Pohjolasta -konsertissa. Illan ohjelmassa on lisäksi Griegiä, Berwaldia sekä Esa-Pekka Salosen teos Memoria. Solisteina kuullaan komeaa kaartia Jaakko Kuusistosta ja Elina VähälästäRalf Gothoniin ja Esa Tapaniin.

Eläinten karnevaali

Naantali on kesäisin lapsiperheiden suosiossa muun muassa Muumimaailman ansiosta. Olisiko Arto Noraksella tarjota jotakin juuri heille?

- Varsinaisia lapsille suunnattuja konsertteja meillä ei tänä kesänä ole, mutta Naantalin kirkossa on Eläinten karnevaali -konsertti. Se ainakin sopii lapsille.

Konsertin nimikappale on Saint-Saensin sävellys, muita teoksia ovat muun muassa Haydnin Leivo ja Debussyn Faunin iltapäivä.

Naantalin musiikkijuhlat järjestetään 3.-15. kesäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.