Mainos

Naantalin öljyvahingot jäämässä pieniksi

Varsinais-Suomen pelastuslaitokselle ei ole toistaiseksi saapunut ilmoituksia Naantalin öljypäästön luonnolle tai linnuille aiheuttamista vahingoista. Päivystävän päällikön Mika Viljasen mukaan öljyvuodon aiheuttamat vahingot ovat jäämässä pieniksi.

- Eilen ympäristöihmisten kanssa puhuttiin siitä, mitä tämä aiheuttaa. Ihmisille, eläimille ja linnuille tämä ei ole paha asia. Vesistön pieneliöille sillä ilmeisesti on jotain merkitystä, arvioi Viljanen MTV:n uutisille.

Suurin öljyalue on ollut Naantalin satama-alueen välittömässä läheisyydessä. Pelastuslaitos ei ryhdy arvioimaan kevyen polttoöljyn määrää alueella. Päivystävä päällikkö Mika Viljanen kuitenkin kertoo, että eilen illalla veden pinnalla oli hyvin ohut kalvo.

- Täällä paistaa aurinko, on plussan puolella ja hieman tuulee. Tämä on täydellinen keli sille, että öljy haihtuu hyvin nopeasti pinnalta, kertoo Viljanen.

Saaristomeren öljypäästön torjunta keskittyy tänään Naantalin satamaan, jossa tarkistetaan laiturien alusrakenteita mahdollisten öljytaskujen varalta.

Lue myös:

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu (Seitsemän uutiset 31.3.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.