Mainos

Naantalin musiikkijuhlilla huippukonsertteja

Viikonloppuna alkaneilla Naantalin musiikkijuhlilla on jälleen mukana koti- ja ulkomaisia huippuesiintyjiä. Päätöskonsertissa juhannusaatonaattona soittaa Varsovan sinfoniaorkesteri säveltäjä Krystof Pendereckin johdolla. Eilen juhlilla kuultiin yksi kotimainen huippukohta; pianisti Olli Mustosen odotettu resitaalikonsertti.

Olli Mustoselle Naantalin musiikkijuhlat on kesän aloituskohta. Noin 80 kertaa vuodessa ympäri maailmaa konsertoiva Mustonen pyhittää kesän suurelle sävellystyölle, joka kuullaan syksyllä. Naantalin konsertissa hän soittaa Beethovenia ja Brahmsia. -Minulla on juhlien johtajan, Arto Noraksen kanssa hyvä yhteistyö ja tämä on tällainen kesän aloitusrituaali, että on Naantalissa, kertoo pianisti Olli Mustonen. Mustonen pitää Naantalin kirkon tunnelmasta ja sanoo ymmärtävänsä Soile Isokoskea, joka on kieltäytynyt Stadionkonserteista. -Pikkuisen huolestuttaa minuakin nykyinen kehitys. Silloin unohdetaan, että taiteessa voi pieni olla suurta, sanoo Olli Mustonen.

Naantalin 23 konsertissa kuullaan monipuolisesti kamarimusiikkia ja suurempiakin orkestereita. Naantalin ja lähiseudun kirkoissa on kuultavana paljon Bachia, Sinfonia Lahti tarjoaa Sibeliusta. Taiteellisen johtajan Arto Noraksen oppilaana ollut japanilaissellisti tuo mukanaan oman ihailijakerhonsa. -Esimerkiksi minulle tukijat ovat tosi tärkeitä. Näin voin itse keskittyä vain musiikkiin, selittää sellisti Yoko Hasegawa.

Viime vuonna Naantalissa kävi noin11 000 kuulijaa ja nytkin lipunmyynti antaa olettaa samansuuruista kiinnostusta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.