Mainos

Naantalin ammuskelu: Luotiliivit päällä - hauleja käsivarteen

Naantalin Rymättylässä kesämökillä eilen illalla tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa oli poliisin mukaan kyse rikollisten välienselvittelystä.

- Kaikkien osallisten, yhtä lukuun ottamatta, taustalta löytyy vakavia väkivalta- huume- ja omaisuusrikoksia. Tässä vaiheessa kyse näyttää olevan alamaailman keskinäisestä välienselvittelystä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Matti Soikkeli Varsinais-Suomen poliisista.

Alustavan tutkinnan mukaan Ristiniementien varressa sijaitsevalle kesämökille saapui vierailulle neljä keski-ikäistä miestä, joista kaksi on Turun ja kaksi Satakunnan seudulta.

- Asunnon haltijan ja vierailulle saapuneen yhden miehen välillä oli vanhaa riitaa, jota oli tultu sopimaan. Tilanne johti kuitenkin siihen, että vierailulle saapuneita kohti ammuttiin asunnon pihalla, Soikkeli kuvaa tilannetta.

Poliisi kertoo, että luotiliivein varustautunut vierailija sai hauleja käsivarteensa ja toinen vierailulle saapunut sai lyöntivammoja kasvoihin. Kenenkään vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Mittava poliisioperaatio

Poliisi otti kiinni puolen yön tienoilla kesäasunnolta neljä keski-ikäistä miestä. Mökiltä löytyi myös useampi ase, muun muassa kaasuase.

- Tässä tilanteessa osallisilla on varmasti ollut tiedossa, että kun paikalle lähdetään, niin siellä voi tulla tulitaistelu, Soikkeli sanoo.

Poliisi sai ilmoituksen ammuskelusta illalla kello 18 aikaan. Ammuskelu aiheutti myöhemmin laajan poliisioperaatioon. Varsinais-Suomen poliisi sai virka-apua Helsingistä. Paikalle saapui yhdeksän jälkeen myös poliisilaitoksen valmiusyksikkö, niin sanottu Karhu-ryhmä.

- Kun käytetään ampuma-asetta, poliisi lähtee paikalle riittävällä voimalla, Soikkeli kertoo.

Poliisi jatkaa osallisten kuulemisia ja suorittaa teknistä tutkintaa rikospaikalla. Sivullisten ei tiedetä olleen vaarassa ampumavälikohtauksen aikana tai sen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.