Mainos

Myyrmannin uhreilla yhä henkisiä ongelmia

Myyrmannin räjähdysturman uhrien mielenterveyden jälkihoito ei saa tuoreelta tutkimukselta hyvää arvosanaa.

Myyrmannin räjähdysturman uhrit eivät ole saaneet riittävästi mielenterveydellistä ammattiapua. Sosiaali- ja terveysministeriön ensi kuussa julkaistavan tutkimuksen mukaan jälkihoito oli puutteellista. Noin kolmasosa aikuisista uhreista kärsii vieläkin traumaperäisistä oireista.

Tutkijan, psykologi Soili Poijulan mukaan suomalaiset ovat tuudittautuneet harhakuvaan, jonka mukaan kriisihoito olisi esimerkillistä.

Poijulan tekemässä tutkimuksessa haastateltiin uhreja 4 kuukautta ja 13 kuukautta turman jälkeen. Tutkimus antaa henkiselle kriisihoidolle huonon arvosanan.

- Suurin osa uhreista ei ole tyytyväinen saamaansa apuun ja he kritisoivat erityisesti sitä, että apu on ollut niin sattumanvaraista ja hajanaista, kertoo Poijula.

Apua julkiselta puolelta ei tullut riittävästi. Paremmat mahdollisuudet selvitä oli niillä, joilla oli rahaa mennä yksityiselle lääkärille tai jotka kuuluivat työterveys- tai opiskelijaterveydenhuollon piiriin.

Poijulan mukaan noin kolmannes kärsii oireista vieläkin. - 13 kuukauden kuluttua edelleenkin noin 27 prosenttia kärsii traumaperäisitä oireista ja suuri osa vielä näistä kaikista monenlaisista muista mielenterveydellisistä oireista. Vuosi on lyhyt aika tällaisissa tilanteissa.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 29.12.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.