Mainos

Myyrmannin räjäytyksen tutkinta edistynyt

Poliisi uskoo Myyrmannin pommi-iskun tekijän toimineen yksin. Teon motiivista ei edelleenkään ole tietoa.

Pommiräjähdys kauppakeskus Myyrmanissa vaurioitti kauppakeskusta pahasti.

Perjantai-iltaisen pommi-iskun tekijän arvioidaan toimineen yksin. Keskusrikospoliisin mukaan tutkimuksissa ei ole ilmennyt mitään, mikä viittaisi muiden henkilöiden olleen teossa osallisina.

Poliisi on jatkanut Myyrmannin pommiräjähdykseen liittyviä tutkimuksia laajalla rintamalla. Poliisi vahvistaa, että pommi-iskun tekijäksi epäilty mieshenkilö sai surmansa räjähdyksessä. Poliisin mukaan syntyperältään suomalainen mies asui Vantaalla. Epäilty oli syntynyt vuonna 1983 ja opiskeli Vantaan Myyrmäessä sijaitsevassa oppilaitoksessa.

Epäillyn motiivi ei ole tiedossa.

Poliisi on käyttänyt tutkinnassa lain sallimia pakkokeinoja ja tehnyt mm. kotietsinnän räjäyttäjän kotona. Sen tuloksia sekä muuta tutkinnassa kertynyttä laajaa aineistoa analysoidaan parhaillaan, ja muiltakin osin tutkinta jatkuu täydellä teholla.

Pommissa käytetyn räjähteen laatua ei ole toistaiseksi kyetty selvittämään. Pommin räjähdysaine ei keskusrikospoliisin mukaan ole käytössä tavanomaisessa sotilaskäytössä, ja sen tutkiminen on vaikeaa.

Poliisi pyytää edelleen yleisöltä vihjeitä ja tietoja epäillyn liikkeiden selvittämiseksi ennen räjähdystä. Hänen tuntomerkkinsä ovat seuraavat:

-Pituus noin 187 cm
Vaatetus:
-Tummanharmaa Nike- collegepaita, jonka alla harmaa t-paita
-Tummansininen Nike-merkkinen tuulitakki/kansitakki
-Tummansiniset Nike-merkkiset verryttelyhousut
-Vaalean siniharmaat Adidas-merkkiset urheilukengät

Poliisi pyytää myös kaikkia niitä henkilöitä ilmoittautumaan, jotka saivat räjähdyksessä ruumiillisia vammoja tai joiden omaisuutta vaurioitui, ja jotka eivät vielä ole poliisin tiedossa. Poliisi pyytää myös muita asianosaisia ottamaan poliisiin yhteyttä.

Sekä vihjeitä että asianomistajien ilmoittautumisia otetaan vastaan numeroissa:

(09) 8388 6766
(09) 8388 6560
(09) 873 0439

Ostoskeskukseen jäänyttä omaisuutta voi tiedustella numerosta (09) 873 0439. Poliisi ottaa vielä tänään vihjeitä vastaan myös Kilterin koululla.

Uhrit nuoria

Epäillyn lisäksi räjähdyksessä sai surmansa kuusi henkilöä. Uhreina oli kolme naista, joiden syntymävuodet ovat 1963, 1965 ja 1985, kaksi vuosina 1978 ja 1985 syntynyttä miestä sekä vuonna 1995 syntynyt lapsi.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 13.10.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.