Mainos

Myyrmannin räjäyttäjäksi epäillyn asunnosta löytyi pommimateriaaleja

Ostoskeskus Myyrmannin pommi-iskun tekijäksi epäilllyn opiskelijamiehen asunnosta on löytynyt kotietsinnöissä pommin rakennukseen tarvittavia materiaaleja.

Poliisi on löytänyt vantaalaisen kauppakeskuksen Myyrmannin räjäyttäjäksi epäillyn 19-vuotiaan miesopiskelijan asunnosta pommin rakennuksessa käytettäviä materiaaleja. Tutkinnanjohtaja Tero Haapala keskusrikospoliisista ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa kerro tarkemmin, mitä eilen löydetyt materiaalit olivat.

Tässä vaiheessa Haapalan mukaan näyttää siltä, että opiskelija olisi mitä ilmeisimmin toiminut yksin. Parin kilon painoisessa pommissa oli myös hauleja.

-Tämä osoittaa sitä, että pommilla haluttiin tarkoituksellisesti vammaa aiheuttavaa sirpalevaikutusta, Haapala huomautti aamulla.

Yleisövihjeitä tapauksesta on on tullut hyvin vähän.

-Tätä saattaa selittää se, että opiskelija oli olemukseltaan niin tavallinen suomalainen ja lisäksi tyypillisesti pukeutunut, että varmasti hyvin harva kiinnitti häneen erityistä huomiota, Haapala totesi.

Osa nauhoista katsottu


Poliisi on ehtinyt käydä läpi myös osan valvontakameroiden nauhoista, mutta Haapala ei suostunut sanomaan, näkyykö opiskelija niissä. Yleisövihjeitä poliisi toivoo edelleen mm. sen selvittämiseksi, miten parin kilon painoinen pommi kuljetettiin räjähdyspaikalle ja miten räjäyttäjä oli käyttäytynyt.

Lisäksi poliisi haluaisi varmistaa havainnoilla, toimiko räjäyttäjä yksin. Poliisi on kuullut myös joitakin räjähdyspaikan lähellä olleita ihmisiä, mutta heiltäkään ei ole saatu räjäyttäjää koskevia tietoja.

-Osaa ihmisistä on kuultu, mutta osa on sairaalahoidossa eikä heitä tämän vuoksi ole voitu vielä puhuttaa, Haapala kertoi.

Tapahtuma järkytys omaisille


Poliisi ei vielä kerro tarkempia yksityiskohtia 19-vuotiaasta kemiaa ammattikorkeakoulussa opiskelleesta vantaalaisesta miesopiskelijasta. Rikollista taustaa hänellä ei kuitenkaan ole.

-Hänen persoonassaan ei ollut mitään erityistä, Haapala luonnehti.

Opiskelijan omaisille tapahtunut on hänen mukaansa ollut täydellinen järkytys ja yllätys.

-He ovat myös tarvinneet kriisiapua samalla lailla kuin räjähdyspaikalla olleet, kertoo Haapala.

Poliisitutkimukset itse paikalla Myyrmannissa jatkuvat edelleen, samoin uhrien kuulemiset. Lisäksi rikoslaboratoriossa selvitetään pommin koostumusta.

Kauppakeskus Myyrmannin perjantaisessa räjähdyksessä kuoli seitsemän ihmistä ja yli 60 kuljetettiin eri sairaaloihin. Sairaalahoidossa oli edelleen eilen illalla 36 ihmistä, joista yhdenkään tila ei enää kuitenkaan ollut kriittinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.